ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ: Πιο κοντά στην αύξηση επιτοκίων

Η Bank of England άφησε να εννοηθεί την Τετάρτη ότι παραμένει σε τροχιά να αυξήσει τα επιτόκια στις αρχές του επόμενου έτους, υπό την προϋπόθεση ότι ο ρυθμός αύξησης των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιταχυνθεί.

Στην τριμηνιαία της έκθεση για τον πληθωρισμό, η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε πως ο ετήσιος πληθωρισμός θα παραμείνει πλησίον του 2% τα προσεχή δύο έως τρία έτη με δεδομένο ότι τα επιτόκια θα αυξάνονται σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες στις αγορές.

Οι

επενδυτές αναμένουν ότι η BoE θα αυξήσει το βασικό της επιτόκιο από το ιστορικό χαμηλό του 0,5% στο πρώτο τρίμηνο του 2015. Η τράπεζα διατήρησε το guidance ότι οι μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων θα γίνουν σταδιακά και πως είναι απίθανο το βασικό της επιτόκιο να ξεπεράσει το 2% ή το 3% για αρκετά χρόνια ακόμη.

Μια αύξηση του βασικού επιτοκίου της BoE στις αρχές του 2015, θα καταστήσει πιθανότατα τη βρετανική Κεντρική Τράπεζα την πρώτη μεγάλη τράπεζα που δίνει τέλος στην μετα κρίσης περίοδο χαλαρών νομισματικών πολιτικών με την “αποκόλληση” των επιτοκίων από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα