Οργή γονέων για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση – Αλαλούμ στην κυβέρνηση

Ανάστατοι παραμένουν οι γονείς παιδιών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ και τυπικά ισχύει από χθες το 23%, παρότι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και νέα παράταση της αναστολής επιβολής του μέτρου.

Μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” η κ. Ερασμία Παπαδοπούλου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής συλλόγων γονέων ιδιωτικών σχολείων, κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ότι “έχει μια εμμονή με οτιδήποτε είναι ιδιωτικό” και ότι “πάει να βάλει ταξικούς διαχωρισμούς”.

“Ο κ. Φίλης πάρα πολύ καλά κάνει και λέει ότι ‘εγώ θα φτιάξω τα δημόσια σχολεία, αλλά μέχρι να τα φτιάξει μη καταστρέψει και την ιδιωτική εκπαίδευση”, τόνισε η ίδια.

Η συντονιστική επιτροπή συλλόγων γονέων ιδιωτικών σχολείων πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και μέχρι στιγμής έχει δει Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ.

“Και τα τέσσερα κόμματα είναι ξεκάθαρα: 0% ΦΠΑ στην εκπαίδευση.Κι εγώ ως πολίτης της χώρας αναρωτιέμαι πώς γίνεται το ΚΚΕ να λέει 0% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και να έρχεται ο κ. Φίλης και να λέει βάλτε ΦΠΑ”, σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβκσις κάλεσε χθες την κυβέρνηση να προτείνει δημοσιονομικά ισοδύναμα για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Μιλώντας στον ρ/σ Realfm, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε πως εάν η κυβέρνηση κληθεί να αποφασίσει μεταξύ οριζόντιων ισοδύναμων ή της επιβολής συντελεστή 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, θα επιλέξει το δεύτερο, την ώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωνε στην τηλεόραση του Alpha πως η κυβέρνηση θεωρεί το 23% οριζόντιο μέτρο και το απορρίπτει καθώς “πλήττει ευρέως τις λαϊκές και μεσαίες οικογένειες”.

Ο Νίκος Φίλης, μάλιστα, επέμεινε σαφώς στη θέση του ότι όσοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία είναι εύποροι, φέρνοντας ως παράδειγμα… τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

“Αν δίνεις 7.000 το χρόνο για το παιδί σου να πάει σχολείο, έχεις, δεν έχεις;” είπε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε: “Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Δεν είναι ανάμεσα στους προνομιούχους οικονομικά; Δουλεύει και η γυναίκα του. Τι είναι; Φτωχός είναι;”.

Keywords
Τυχαία Θέματα