ΟΠΑΠ: Ανεβάζει η HSBC την τιμή-στόχο στα 12,5 ευρώ – Τι λέει για τα αποτελέσματα γ’ 3μήνου

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 12,50 ευρώ, από τα 12,1 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η HSBC, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» για τον τίτλο.

Σε έκθεσή της όπου σχολιάζει τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο Οργανισμός για το γ’ τρίμηνο του έτους αναφέρεται στα βελτιωμένα περιθώρια κέρδους τα οποία ήρθαν ως αποτέλεσμα των κινήσεων βελτίωσης του κόστους, μια τάση η οποία είναι εμφανής τα τελευταία τρίμηνα.

Επιπλέον,

σημειώνει ότι ο ΟΠΑΠ κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη των εσόδων κυρίως ως αποτέλεσμα του «Ξυστό» και των λαχείων αλλά και λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Στοιχήματος. Η HSBC συμπληρώνει ότι τα έσοδα από το Ξυστό και από τα λαχεία ανήλθαν στα 131 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο του έτους, συμπληρώνοντας ότι προβλέπει διατήρηση της τάσης για όλο το έτος. Παράλληλα αναφέρει πως σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού οι θετικές επιπτώσεις από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Στοίχημα κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου του έτους ήταν μικρές.

Για το σύνολο του έτους η HSBC εκτιμά πως τα έσοδα του Οργανισμού θα φτάσουν στα 4,247 δισ. ευρώ, έναντι 3,711 δισ. ευρώ του 2013, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 175 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 141 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα