Μ. Ντράγκι: Θέλουν χρόνο τα μέτρα της ΕΚΤ – Δεν φτάνει η νομισματική πολιτική

Η οικονομία της ευρωζώνης χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία θα περιλαμβάνει και μεταρρυθμίσεις για να επανέλθει η περιοχή ξανά σε τροχιά, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, προσθέτοντας ότι αυτό δεν μπορεί να αφεθεί μόνο στη νομισματική πολιτική.

«Τώρα δεν είναι ασφαλώς η κατάλληλη στιγμή για εφησυχασμό, ούτε στον τομέα των δημοσιονομικών πολιτικών ούτε αναφορικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε στην ομιλία

του προς τη φιλανδική βουλή, που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της Φινλανδίας.

«Θα πρέπει να είναι σαφές ότι από μόνη της η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να κάνει όλο το βαρύ έργο. Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε.

Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θέτει την οικονομία της ευρωζώνης ξανά σε τροχιά, δήλωσε ο Draghi, επαναδιατυπώνοντας τη δέσμευση από το δ.σ. της ΕΚΤ για την ανάληψη επιπλέον μέτρων ώστε να καταπολεμηθεί ο χαμηλός πληθωρισμός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε σχέση με τη δημοσιονομική πολιτική και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα πρέπει να παραμείνει η άγκυρα για την εμπιστοσύνη στα βιώσιμα δημοσιονομικά, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική. «Αυτή περιλαμβάνει περαιτέρω «μοίρασμα» της κυριαρχίας, δηλαδή ένα άλμα προς τα εμπρός, από τους ενιαίους κανόνες στα ενιαία θεσμικά όργανα. Η επικείμενη έκθεση που εκπονήθηκε από το Euro Summit για το μέλλον της οικονομικής διακυβέρνησης, θα παρουσιάσει ένα καλό σημείο εκκίνησης για περαιτέρω προβληματισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα