Όλι Ρεν: Ανοικτή η αναθεώρηση του ελάχιστου μισθού το 2014 – Στο …βωμό της ανταγωνιστικότητας!

«Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αναθεώρηση του ελάχιστου μισθού στην Ελλάδα.

Η δήλωση Ρεν απαντούσε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Χουντή και του ευρωβουλευτή ΝΔ Κώστα Πουπάκη.

Με αφορμή την απάντηση ο κ. Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα.

» Όπως προκύπτει από την απάντηση Ρεν, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά ότι για το 2014 θα μειώσει τον κατώτατο μισθό. Αυτό μπορεί να γίνει, καθώς από 1η Απριλίου του 2013 ο κατώτατος μισθός, θα ορίζεται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το αν θα συμφωνήσουν ή όχι οι κοινωνικοί εταίροι.»

Keywords
Τυχαία Θέματα