Επενδύσεις 1,5 δισ ευρώ και 2000 νέες θέσεις εργασίας περιμένουν απ’τον TAP – Παρουσία Σαμαρά οι υπογραφές

Πέφτουν οι υπογραφές για την κατασκευή του ΤΑΡ που αναμένεται να δημιουργήσει στην Ελλάδα επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγμτατοποιείται η τελετή υπογραφής της τριμερούς Διακυβερνητικής Συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας – Ιταλίας για την κατασκευή του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline),

που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

«Είμαστε αποφασισμένοι- και θέλω να το δηλώσω ξεκάθαρα- να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία αναξιοποίητη» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, και πρόσθεσε:

«Μέρα με τη μέρα, όπως γνωρίζετε, αλλάξαμε το πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό και χτίζουμε ένα στέρεο κλίμα εμπιστοσύνης για τη χώρα μας. Τώρα, αξιοποιούμε το κλίμα αυτό για να προσελκύσουμε επενδύσεις.

«Όπως έχω τονίσει πολλές φορές, η προσέλκυση επενδύσεων δεν επιτυγχάνεται με ευχές ούτε με δημόσιες σχέσεις. Απαιτεί διεθνείς συνεργασίες, συγκεκριμένα στοχοδιαγράμματα, και μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Μέσα, δηλαδή, από συγκεκριμένα και ουσιαστικά βήματα. Σε ένα τέτοιο βήμα προχωρούμε σήμερα. Βήμα αναπτυξιακό για τη χώρα μας, αλλά και μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας για ολόκληρη την Ευρώπη.»

Στην τελετή υπογραφής βρίσκεται και ο Deputy Assistant Secretary of State των ΗΠΑ Έρικ Ρούμπιν.

Ο TAP συμμετέχει σε διαγωνισμό για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, με την οριστική επιλογή της οδού μεταφοράς του αερίου να αναμένεται τον Ιούνιο του 2013. Τον Ιούνιο, οπότε θα γίνει η τελική επιλογή του αγωγού, ο ΤΑP θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Nabucco West, μήκους περίπου 800 χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα