Ιστορική απόφαση από τη Fed – Αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2006

Την αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης αποφάσισε η Fed, για πρώτη φορά από το 2006, σε μια ιστορική συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες αγορών και αναλυτών.

Η επιτροπή FOMC της Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο 0,25 με 0,5%.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Federal Reserve των ΗΠΑ στρέφεται το ενδιαφέρον

αγορών και επενδυτών, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε μια ιστορική απόφαση, αυξάνοντας τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2006 κατά 25 μονάδες βάσης.

Οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την αύξηση των επιτοκίων. Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές της Pimco, οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει την αύξηση, καθώς την αναμένουν σε ποσοστό 75%.

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη απόφαση της Fed, η οποία έλαβε την απαραίτητη ώθηση από τα στοιχεία για τους μισθούς στις ΗΠΑ, προκειμένου να αυξήσει σήμερα τα επιτόκια, παρά το γεγονός ότι παραμένει η ανησυχία για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με τους αναλυτές της Pimco.

Πάντως οι Financial Times προειδοποιούν ότι η Fed ενδεχομένως βιάζεται να προχωρήσει στην αύξηση του επιτοκίου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη τύπου της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για μία μεμονωμένη αύξηση, ή αν θα ακολουθήσει μια σειρά αυξήσεων στα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Η απόφαση έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για την Ευρωζώνη, με την απόκλιση της νομισματικής πολιτικής μεταξύ ΕΚΤ και Fed να διευρύνεται και τον Draghi να περιμένει τις κινήσεις της Yellen προκειμένου να λάβει πιο επιθετικά μέτρα στη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα