Οι τζιχατζιστές ελέγχουν το 50% της Συρίας!

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλέον το 50% του εδάφους της Συρίας.

Οι τζιχατζιστές κατέλαβαν και το τελευταίο συνοριακό φυλάκιο με το Ιράκ που έλεγχαν τα στρατεύματα του Άσαντ.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το πέρασμα Αλ Τανφ, γνωστό ως Αλ Γουαλέεντ στο Ιράκ – εν μέσω της προέλασης του Ισλαμικού Κράτους.

Η νέα νίκη για τους τζιχαντιστές έρχεται μετά την κατάληψη της αρχαίας Παλμύρας, την Πέμπτη.

Οι ΗΠΑ σχολίασαν

ότι η νίκη κατά των τζιχαντιστών θα είναι μια «δύσκολη πρόκληση».

Χθες το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για πρώτη φορά για μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός σιιτικού τεμένους στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι και 81 έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων οι 12 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά την επίθεση αυτή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει ότι το ΙΚ «πρέπει να νικηθεί». «Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να νικηθεί» και «η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος που επιδεικνύει πρέπει να εξαλειφθούν», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι 15 χώρες μέλη του οποίου υπογραμμίζουν ότι η επίθεση στη Σαουδική Αραβία «δεν μας τρομάζει, αλλά ενισχύει την αποφασιστικότητά μας».

Επίσης το Συμβούλιο Ασφαλείας εξέφρασε τη «μεγάλη του ανησυχία» για την τύχη των χιλιάδων κατοίκων που έχουν παραμείνει στην Παλμύρα, αλλά και εκείνων που την έχουν εγκαταλείψει.

Σε ομόφωνη ανακοίνωση των 15 χωρών μελών επισημαίνεται η ανησυχία τους για τις γυναίκες και τα παιδιά της Παλμύρας, «καθώς συνεχιζόμενη πρακτική του ΙΚ είναι να απαγάγει και να εκμεταλλεύεται γυναίκες και παιδιά», αλλά επίσης να τις βιάζει και να τις παντρεύει με τη βία και να στρατολογεί παιδιά στρατιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα