ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ – ΝΕΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Διθυραμβικά είναι τα σχόλια των ρωσικών μέσων ενημέρωσης για τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, λόγω της διαφοροποίησης της Ελλάδα στο ζήτημα της παράτασης των κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας.

«Η Ελλάδα δίδαξε στις Βρυξέλλες

ένα μάθημα δημοκρατίας», τονίζει το Ria – Novosti.

Και προσθέτει ότι, «οι Έλληνες αποποιούνται τη σκληρή ευρωπαϊκή ρητορική ως προς τη Ρωσία και αυτό ενδέχεται να βοηθήσει τη Μόσχα να αποφύγει ενίσχυση των κυρώσεων» σημειώνει παράλληλα, η RBK.

«Η Ελλάδα απείλησε να μπλοκάρει τις νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας» τιτλοφορείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Ρασίσκαγια Γκαζιέτα».
Άλλωστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής της Ρωσίας, , «η Ελλάδα μπορεί να εμποδίσει ένα τυχόν νέο κύμα αντιρωσικών κυρώσεων στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ» και θα απαιτηθεί να υπάρξει «ξεχωριστή συζήτηση με τον ελληνικό παράγοντα».

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου CNBC, το οποίο σημειώνει η στάση της Ελλάδας καταδεικνύει ότι ενδεχομένως η νέα κυβέρνηση αναζητά τη στήριξη του ιστορικού της συμμάχου, της Ρωσίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί και η αυριανή συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. όπου αναμένεται να εξεταστεί το ζήτημα της ουκρανικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα