Οι περιοδείες Μητσοτάκη και το προσκύνημα στο Άγιον Όρος του Αγίου Πνεύματος

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυρ.  Μητσοτάκης μετά την ορκωμοσία της Βουλής την Κυριακή και τη διάλυση της τη Δευτέρα, ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Οι περιοδείες ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα από το Περιστέρι,  με ομιλία στην πλατεία Αγίου Αντωνίου. Την Τρίτη ακολουθεί επίσκεψη στην Κρήτη,

ξεκινώντας από το Ηράκλειο και τη Σητεία, ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσουν Ρέθυμνο και Χανιά.

Την Πέμπτη, σειρά θα πάρουν το Παγκράτι και οι Αμπελόκηποι, δύο γειτονιές της Αττικής, ενώ την Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην Καρδίτσα.

Το Σάββατο η περιοδεία στη Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, με αφορμή τον εορτασμό του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί  στο Άγιον Όρος μαζί με τον γιο του Κωνσταντίνο.
Στην πρόσφατη μεταφορά της εικόνας του «Άξιον Εστί» στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, τα οποία του εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτεί το Άγιον Όρος κι εκείνος δεσμεύτηκε ότι  αυτό θα γίνει μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ “ΣΤΟΧΕΥΣΗ”

Σύμφωνα με το voria.gr, μεταξύ των Μονών που υποστηρίζουν ένθερμα το κόμμα ΝΙΚΗ το οποίο με 172.206 ψήφους και ποσοστό 2,92% βρέθηκε μια ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή, είναι οι Μονές Φιλοθέου και Καρακάλλου, καθώς επίσης σκήτες, κελλιά και εξαρτήματα μονών, ενώ… μέντορας του κόμματος είναι ο π. Ευθύμιος από το κελλί της Αναστάσεως-Καψάλα, το οποίο αποτελεί εξάρτημα της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα και βρίσκεται στις Καρυές.

Ο π. Ευθύμιος και η Μονή Φιλοθέου έχουν σηκώσει μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΙΚΗΣ, βασιζόμενοι σε μια αντιεμβιλιαστική ρητορική -η μονή Φιλοθέου έχασε 7 μοναχούς από κορωνοϊό και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα-, αλλά και σε απόψεις που βασίζονται στο τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα αναφερθεί σε ένα μεγάλο πρόγραμμα για το Άγιον Όρος, το οποίο θα υλοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-periodeies-mitsotaki-kai-to-proskynima-sto-agion-oros-tou-agiou-pnevmatos.htm
Τυχαία Θέματα