Οι εγκέφαλοι των ανθρώπων που αναριγούν ακούγοντας μουσική είναι διαφορετικοί

Οι άνθρωποι που αισθάνονται έντονη ανατριχίλα όταν ακούν ένα κομμάτι μουσικής, παρουσιάζουν δομικές διαφορές στον εγκέφαλό τους.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγαλύτερο όγκο νευρικών ινών, που συνδέουν τον ακουστικό φλοιό του εγκεφάλου τους με περιοχές οι οποίες σχετίζονται με την επεξεργασία του συναισθήματος.

Γράφει η  Δρ. Τζούλια Μισιτζή

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο περιοχές επικοινωνούν καλύτερα και επομένως,

οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγαλύτερη ικανότητα να νιώθουν έντονα συναισθήματα.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η ενασχόληση με τη μουσική μπορεί να επηρεάσει και την ικανότητα να αναγνωρίζουμε καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων.

Aκόμη, αποτελέσματα νευροαπεικόνισης δείχνουν ότι η απολαυστική ακρόαση μουσικής αφήνει τα ίχνη της, με την έννοια της συνδεσιμότητας και ενεργοποίησης, τόσο στον ακουστικό φλοιό όσο και στο σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, αλλά και των περιοχών του που δραστηριοποιούνται κατά την περιπλάνηση του νου.

Με άλλα λόγια δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική υποστηρίζουν ότι αγγίζει χορδές μέσα τους που ούτε κάν ήξεραν ότι υπάρχουν, που δεν θα μπορούσαν να πλησιάσουν με άλλο τρόπο, που γεννάει μνήμες, συναισθήματα και συντονίζει ενέργειες.

Πηγή: healthyvoice.gr 

Keywords
Αναζητήσεις
oi-egkefaloi-ton-anthropon-pou-anarigoun-akougontas-mousiki-einai-diaforetikoi.htm
Τυχαία Θέματα