Οι δήμαρχοι Καμίνης και Μπουτάρης στηρίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης 9.84 και TV-100

Οι Δήμαρχοι Αθηναίων Καμίνης και Θεσσαλονίκης Μπουτάρης βγήκαν σήμερα με δηλώσεις τους υπέρ της συνέχισης λειτουρφγίας του ραδιοσταθμού 9.84 ο πρώτος και του τηλεοπτικού TV 100 ο δεύτερος.

Αφορμή, οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ζημιές για τρεις συνεχείς χρήσεις πρέπει να κλείνουν.

- «Ο Αθήνα 9,84 δεν είναι μια κλασική δημοτική

επιχείρηση και επίσης δεν παρουσιάζει ζημιές», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου

- Τελείως απαράδεκτη χαρακτήρισε οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV 100), ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Γι’ αυτό και πρότεινε να εκδοθεί ένα ψήφισμα στήριξης στο οποίο, όπως είπε, να αναγράφεται ότι η ΔΕΠΘΕ δεν είναι προβληματική επιχείρηση, καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης για τους δήμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ενημέρωσης.

Δεν απέκλεισε, μάλιστα, ακόμα και το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής για το θέμα τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ». «Όταν αναλάβαμε το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα είναι 3,5.

Original article: Οι δήμαρχοι Καμίνης και Μπουτάρης στηρίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης 9.84 και TV-100.

Keywords
Τυχαία Θέματα