O “ηθοποιός” Πρύτανις του Πανεπιστημίου στο Πειθαρχικό – Επιτέλους!

Πριν από λίγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποφάσισε να παραπέμψει τον Πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αργίας…

ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ BANKWARS

Το Πανεπιστήμιο είναι κλειστό, οι φοιτητές -θύματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών δεν έχουν καν εγγραφεί, το εξάμηνο ουσιαστικά έχει χαθεί, οι οικογένειες των φοιτητών πληρώνουν νοίκια και έξοδα, τα

κόμματα της αντιπολίτευσης παίζουν τον…παπά για να μη δυσαρεστήσουν τα κομματόσκυλα και ο υπουργός Παιδείας που χαμπάρι δεν πήρε τόσο καιρό τι του “έστηναν”, μόλις πριν λίγο …ξύπνησε.

Αυτή είναι η εικόνα της κατάστασης χωρίς πολλά πολλά λόγια. Βέβαια, στην Ελλάδα ζούμε και στην εικόνα υπάρχει και ένας …ΘΕΟΣ!

Ο απίστευτος πρύτανις Θ.Πελεγρίνης που ενώ το Πανεπιστήμιο και οι φοιτητές του καίγονται, αυτός βρίσκεται στο Παρίσι για να ανεβάσει το μονόπρακτο «Ιουλιανός»! Ο κ. πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε το θεατρικό χθες Κυριακή σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας Παρισίων και περιχώρων!

Συμπληρώνεται έτσι η πλήρης εικόνα του γελοίου και συνάμα θλιβερού για το πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους νέους που μένουν εδώ, απλά γιατί δε μπορούν να σηκωθούν να φύγουν από αυτό το θέατρο του παραλόγου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Επιμένουν στη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους οι διοικητικοί υπάλληλοι τόσο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όσο και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι πρώτοι αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία Τρίτη και Τετάρτη ενώ οι δεύτεροι Τετάρτη και Πέμπτη.

Στον χορό των κινητοποιήσεων παραμένουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών που κήρυξαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη. Παρά την απεργία, τα μαθήματα στο ίδρυμα γίνονται κανονικά. Σημειώνεται ότι πέντε από τις εννέα σχολές στο ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Στο ΕΜΠ, υπέρ της απεργίας ψήφισαν 168 υπάλληλοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση, ενώ 128 συνάδελφοί τους τάχθηκαν υπέρ της λήξης της απεργίας και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, στη βάση των προτάσεών του.

Οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Παιδείας κλιμακώνονται την ίδια στιγμή που ο χρόνος για το εξάμηνο μετράει αντίστροφα.

Original article: O “ηθοποιός” Πρύτανις του Πανεπιστημίου στο Πειθαρχικό – Επιτέλους!.

Keywords
Τυχαία Θέματα