Οι δηλώσεις Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς: Δεν χρειάζεται νέος νόμος προστασίας – Θα πληρώσουν οι κακοπληρωτές

Για το θέμα των πλειστηριασμών, ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη στην ΕΡΤ3, τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν νομοθετικές αλλαγές.

«Δεν χρειάζεται νέα νομοθετική πρωτοβουλία για πλειστηριασμούς», είπε, και εξήγησε: «εγώ προσωπικά δεν έχω καμμία διάθεση να σώσω τις βίλες του 1,5 εκατομμυρίου με τις πισίνες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που χρεωκόπησαν τις επιχειρήσεις τους έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και σήμερα δεν πληρώνουν μία. Διότι αυτά τα σπίτια βγαίνουν

σε πλειστηριασμό».

Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, είπε, προβλέπει προστασία για χρέη έως 200.000 ευρώ και για αντικειμενική αξία έως 280.000 ευρτώ, η οποία «δεν τελειώνει στο τέλος του 2018 αλλά θα ισχύει εσαεί. Αυτό που τελειώνει στο τέλος του 2018 είναι η προθεσμία για ένταξη του ενδιαφερόμενου στη διαδικασία”

«Σας υπογράφω ότι οι πλειστηριασμοί που θα γίνουν δεν θα αφορούν λαϊκές κατοικίες αλλά καραμπινάτες περιπτώσεις κακοπληρωτών, διότι μ΄αυτές τις περιπτώσεις θέλουν να ξεμπερδέψουν οι τράπεζες για να εξυγιανθούν. Και θα πρέπει να ντρέπονται όσοι σπεύδουν να υπερασπίσουν αυτές τις καραμπινάτες περιπτώσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα