Τσίπρας: Και εγώ αγανακτώ με τη στάση των δικαστικών για το πόθεν έσχες τους

Μιλώντας στην ΕΡΤ 3, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Πόθεν Έσχες των δικαστικών, επισημαίνοντας ότι «όταν επιχειρούν να βγάζουν αντισυνταγματικούς νόμους που αφορούν τα δικά τους εισοδήματα να μην ελέγχονται, όπως άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν θέσεις ευθύνης, τότε και εγώ αγανακτώ και οφείλω

να εκφράζω αυτήν την δυσαρέσκεια».

«Έχω τη βαρύνουσα ευθύνη, με εξέλεξε ο ελληνικός λαός προφανώς όχι για να κρατάω τη γνώμη μου μέσα μου, οφείλω να εκφράζω αυτή τη δυσαρέσκεια και οφείλω να το κάνω και για την προστασία του ίδιου του θεσμού» πρόσθεσε.

Γενικά μιλώντας ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να σέβονται τις αυτόνομες διαδικασίες της δικαστικής εξουσίας, οφείλουν να μην παρεμβαίνουν στο έργο της .

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η συνταγματική θητεία λήγει τον Σεπτέμβριο του 2019 και τότε θα γίνουν οι εκλογές. Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει γι’ αυτά που κάναμε, αλλά θα είναι κρίσιμες και γι’ αυτά που θα κάνουμε. Η δική μας μεταρρυθμιστική πολιτική δεν τελειώνει στην διάρκεια των μνημονίων, είπε.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ…

«Πήραμε αποφάσεις που δεν ήταν δική μας επιλογή διότι τα κλειδιά του ελληνικού χρηματοκιβωτίου δεν ανήκαν στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά στους δανειστές. Αυτά τα κλειδιά θα πάρουμε πίσω τον ερχόμενο Αύγουστο. Κι αυτή θα είναι στιγμή-ορόσημο για τη χώρα», τόνισε.

«Όλοι θα κριθούμε στο τέλος της ημέρας, με βάση τις δυνατότητες που είχαμε και τα αποτελέσματα που φέρνουμε». Στις επιτυχίες της κυβέρνησης ενέταξε την μείωση της ανεργίας κατά έξι μονάδες, στους ρυθμούς ανάπτυξης («1,7% φέτος με πρόβλεψη για 2,5% του χρόνου όταν στην πρώτη μνημονιακή πενταετία είχαμε 25% συρρίκνωση του ΑΕΠ»), στη διασφάλιση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης ή στη δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων («δεν ήταν εύκολα, δεν μας είπαν ‘περάστε’»).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν νομοθετικές αλλαγές.
«Δεν χρειάζεται νέα νομοθετική πρωτοβουλία για πλειστηριασμούς», είπε, και εξήγησε: «εγώ προσωπικά δεν έχω καμμία διάθεση να σώσω τις βίλες του 1,5 εκατομμυρίου με τις πισίνες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που χρεωκόπησαν τις επιχειρήσεις τους έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και σήμερα δεν πληρώνουν μία. Διότι αυτά τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό».

Όπως διευκρίνισε δε, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο (σ.σ. η μετεξέλιξη του νόμου Κατσέλη σε νόμο Σταθάκη) προβλέπει προστασία για χρέη έως 200.000 ευρώ και για αντικειμενική αξία έως 280.000 ευρτώ, η οποία «δεν τελειώνει στο τέλος του 2018 αλλά θα ισχύει εσαεί».

Αυτό, είπε, που τελειώνει στο τέλος του 2018 είναι η προθεσμία για ένταξη του ενδιαφερόμενου στη διαδικασία.

«Σας υπογράφω ότι οι πλειστηριασμοί που θα γίνουν δεν θα αφορούν λαϊκες κατοικίες αλλά καραμπινάτες περιπτώσεις κακοπληρωτών, διότι μ΄αυτές τις περιπτώσεις θέλουν να ξεμπερδέψουν οι τράπεζες για να εξυγιανθούν. Και θα πρέπει να ντρέπονται όσοι σπεύδουν να υπερασπίσουν αυτές τις καραμπινάτες περιπτώσεις»

Keywords
Τυχαία Θέματα