Οι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. -Λιμενικού “προσκυνητές” ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα!

Μετά τη φωτογραφία που εμφάνιζε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο, στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, μία νέα φωτογραφία δείχνει και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη να παρευρίσκεται…

Δίπλα στον Α.Ανδρικόπουλο βρίσκεται και ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.

Η παρουσία των κ. Ανδρικόπουλου και Δραγατάκη στην

προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που τιμωρείται με ανώτερη πειθαρχική ποινή.

Συγκεκριμένα, στο Π.Δ. 120/2008 ορίζεται σαφώς ότι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.

«Άραγε ο κ. Ανδρικόπουλος θα διατάξει και σ’ αυτή την περίπτωση ΕΔΕ;», ρωτούν με νόημα πηγές εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο σε «πηγαδάκι» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα κομματικά στελέχη στην κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο (δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα newsit.gr) προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως επεσήμαιναν αστυνομικοί όλων των βαθμίδων, «είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός του σώματος εκφράζεται ανοικτά και δημόσια υπέρ συγκεκριμένου κόμματος».

ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ!

Νέο φωτογραφικό υλικό που δείχνει τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο μαζί με το νούμερο 3 του Σώματος αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη να κάθονται στην πρώτη θέση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη της Ξάνθης, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Ο αρχηγός και η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση που έγινε στις 6 Μαϊου και όπως λένε στο protothema.gr κύκλοι των δύο στρατηγών, βρίσκονταν σε περιοδεία μαζί με την υπουργό στον Έβρο και στη συνέχεια πέρασαν από την Ξάνθη για να επιθεωρήσουν τα μέτρα τάξης του πρωθυπουργού.

Η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ

Η παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, όπως και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος «πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Οπως τονίζεται μεταξύ άλλων, «το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις», διευκρινίζοντας μάλιστα, ότι «δεν αφορά μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα