Χρ. Σταϊκούρας: Ετοιμάζεται μεθοδικά ο δανεισμός με ομόλογα – Με μειωμένο επιτόκιο το 1,3 δισ. μέσω εντόκων

12:42 8/4/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Την άποψη ότι το οικονομικό και επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα διαρκώς βελτιώνεται εκφράζει με ανακοίνωση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας, αναφερόμενος στα σημερινά αποτελέσματα της δημοπρασίας εντόκων γραμματίων, κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο κατάφερε να αντλήσει 1,3 δις ευρώ με επιτόκιο στο 3,01% από 3,6% που ήταν το Μάρτιο.

Ο κ.Σταϊκούρας υπογραμμίζει ότι η θετική αυτή εξέλιξη είναι «απόρροια της πρωτόγνωρης δημοσιονομικής

προσαρμογής, της υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών, της μη ύπαρξης δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού.Ως αποτέλεσμα των τεράστιων θυσιών της Ελληνικής κοινωνίας».

«Η απόδοση, η οποία διαμορφώνεται πλέον σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από τον αντίστοιχο προ-Μνημονίου μήνα (Απρίλιος 2010), καθώς και το ύψος και η σύνθεση των προσφορών καταδεικνύουν ότι η Ελληνική οικονομία έχει ήδη μπει σε τροχιά επιστροφής στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Επιστροφή σταδιακή, για νέο δανεισμό μεσοπρόθεσμης διάρκειας, η οποία προετοιμάζεται, μεθοδικά και προσεκτικά», καταλήγει στην ανακοίνωση του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Έντοκα γραμμάτια: Το Δημόσιο δανείστηκε 1,3 δισ. με επιτόκιο 3,1% από 3,6%

Στην άντληση 1,3 δισ. ευρώ μέσω 6μηνων εντόκων γραμματίων προχώρησε ο ΟΔΔΗΧ, μεταδίδει το Reuters.

To επιτόκιο υποχώρησε στο 3,01%, από 3,60%. Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στις 3,1 φορές από 2,31 στην προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση.

Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές ανήλθαν στα 300 εκατ. ευρώ. Η ημερομηηνία διακανονισμού είναι η 11η Απριλίου.

Σε ξένους το 80%

Σε ξένους κατέληξε το 80% της έκδοσης των 6μηνων εντόκων ύψους 1,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή του ΟΔΔΗΧ που μίλησε με το Reuters. Σε αντίστοιχες προηγούμενες εκδόσεις το ποσοστό αυτό κυμαίνονταν στο 40%.

Το ενδιαφέρον είναι έντονο και η έκδοση εκτιμάται ότι δίνει ώθηση στην αναμενόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, σχολιάζει το πρακτορείο, σημειώνοντας ότι το επιτόκιο 3,01% είναι το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2010.

Original article: Χρ. Σταϊκούρας: Ετοιμάζεται μεθοδικά ο δανεισμός με ομόλογα – Με μειωμένο επιτόκιο το 1,3 δισ. μέσω εντόκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα