ΟΑΕΔ: Οι στόχοι της νέας διοίκησης

Τη συγκράτηση και αποκλιμάκωση των υψηλών ποσοστών της ανεργίας έθεσε ως κύρια προτεραιότητα της πολιτικής του ΟΑΕΔ ο νέος διοικητής του Οργανισμού, Θ.Αμπατζόγλου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο προσωπικό του ΟΑΕΔ.

Στην ομιλία του ο κ.Αμπατζόγλου επέμεινε ιδιαίτερα στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, επισημαίνοντας ότι οι άνεργοι, στους οποίους απευθύνεται
ο ΟΑΕΔ είναι πέρα από τα ποσοστά και τα διαγράμματα.
Όπως ανέφερε οι στόχοι της νέας διοίκησης του ΟΑΕΔ είναι μεταξύ άλλων η προσήλωση στους σκοπούς-στόχους του ΟΑΕΔ μέσα από το συνεχή διάλογο με την κοινωνία και τους εταίρους, το βάρος στις ενεργητικές πολιτικές, η σύζευξη προσφοράς-ζήτησης, η στήριξη στο έμψυχο υλικό, η ενσωμάτωση των ΟΕΚ-ΟΕΕ και η εκπλήρωση των σκοπών τους.
Ωστόσο, ο κ.Αμπατζόγλου σημείωσε πως το «μεγάλο στοίχημα» είναι η συμβολή του ΟΑΕΔ στην αποκλιμάκωση της ανεργίας και συγκεκριμένα «να καταφέρουμε να οδηγήσουμε τα ποσοστά της ανεργίας σε καθοδικό κανάλι μέσω της προώθησης νέων ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης (όπως στο εμπόριο και για στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις)».
Όπως είπε ο ΟΑΕΔ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, στην προώθηση της απασχόλησης, στην ασφάλιση της ανεργίας και στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
«Η ελληνική αγορά εργασίας πέραν των γενικών διεθνών χαρακτηριστικών έχει ιδιαίτερες αδυναμίες και ελλείψεις: Η ανεργία των νέων, των γυναικών, των ατόμων με αναπηρία, η αδήλωτη ή η μαύρη εργασία και η αδυναμία σύνδεσης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης με την ζήτηση της αγοράς. Όλα αυτά είναι ζητήματα που απαιτούν ρεαλισμό, οργανωμένο σχέδιο, ευαισθησία, όχι προγράμματα για τα προγράμματα. Το νέο ζητούμενο είναι η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα» είπε ο κ.Αμπατζόγλου, υπογραμμίζοντας πως ο ΟΑΕΔ επιζητά προγράμματα που διασφαλίζουν και πιστοποιούν δεξιότητες και ανοίγουν πραγματική πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα