Ο “βασιλιάς” Μέσι, ο άσος στις προβλέψεις Τσίπρας και ο απρόβλεπτος Μητσοτάκης

Είδαμε την Κυριακή έναν από τους καλύτερους, ίσως τον καλύτερο τελικό παγκοσμίου κυπέλλου, είδαμε τον “βασιλιά” Μέσι να σηκώνει το τρόπαιο, είδαμε το νέο “αστέρι” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον Εμπαπέ να βάζει τρία γκολ στα 24 χρόνια του, είδαμε και τη φαντασμαγορική τελετή λήξης.

Ποδοσφαιρικά, πλήρως ικανοποιημένοι. Δεν συνεχίζουμε όμως, γιατί όλα αυτά έγιναν στο “καταραμένο” το Κατάρ και …κάποιοι μπορεί να αρχίσουν να

μας παρακολουθούν. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά θα πάνε και τσάμπα οι παρακολουθήσεις, γιατί σακούλα μαύρη δεν…λάβαμε, όπως άλλοι…σοσιαληστές.

Παρεμπιπτόντως, άσος στις ποδοσφαιρικές προβλέψεις του ο Αλέξης Τσίπρας. «Ο Θεός του ποδοσφαίρου το χρωστάει στον Μέσι», είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη του. Σημειώστε ότι είχε προβλέψει πως η Αργεντινή θα πάει στον τελικό, από την πρώτη ημέρα του τουρνουά, που η ομάδα του Μέσι είχε χάσει από τη Σαουδική Αραβία.

Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί στη χώρα, αν το χάρισμα που αποδεδειγμένα έχει ο Α.Τσίπρας για τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά, το είχε και για τα δημοσκοπικά ή τα εσωτερικά πολιτικά.

Φαίνεται όμως πως κάποιοι δεν του επιτρέπουν να κάνει πράξη αυτά του τα χαρίσματα, έχοντας τον εγκλωβίσει σε τσιτάτα του παρελθόντος, περί “ακροδεξιού,  ακραίου φιλελέ, διώκτη των φτωχών, υπηρέτη των ολιγαρχών” Μητσοτάκη (Κυριάκου για να ακριβολογούμε).

Αλλιώς, δεν εξηγείται το πως δεν πήρε χαμπάρι πως θα του τη βγει από αριστερά ο Μητσοτάκης και θα του πάρει όλο το “χαρτί”, τη βραδιά ψήφισης του προϋπολογισμού με την επιδότηση 10%, όσος και ο επίσημος πληθωρισμός, των αγορών βασικών καταναλωτικών αγαθών από 8 εκατομμύρια περίπου πολίτες.

Ξέρεις τι είναι να έχεις κατοχυρωμένη την πατέντα των επιδομάτων, να τρέχεις να φωτογραφίζεσαι με Ρομά, τους κύριους αποδέκτες της επιδοματικής οικονομικής πολιτικής και να έρχεται ένας φιλελέ να σου παίρνει τη μπουκιά μέσα από το στόμα; Να δίνει 250άρια για την ακρίβεια, να επιδοτεί το ρεύμα, και να φτάνει στο σημείο να δίνει αυτός, ο διώκτης της φτωχολογιάς, επιδόματα για τρόφιμα ακόμα και στη μεσαία τάξη, διατηρώντας παράλληλα, τα παλιά που εσύ είχες πατεντάρει;

Σίγουρα πρόκειται περί “πολιτικού απατεώνος”!

Άσε, που έκανε και την άλλη “αλητεία”, αυτό το ακροδεξιό παιδί του Χάρβαρντ. Τα 650 εκατομμύρια που θα μοιράσει στο 6μηνο, δεν τα πήρε ούτε από φόρους στη μεσαία τάξη, ούτε από νέα δάνεια. Τα παίρνει από τα υπερκέρδη που θα έχουν τα διυλιστήρια το 2023. Και ποιοι έχουν στην Ελλάδα διυλιστήρια; Ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης!

Ωιμέ!

Ο Σχολιαστής

Keywords
Τυχαία Θέματα