Ελλάδα-Τουρκία: Τη μία ώρα στήνεται δίαυλος επικοινωνίας, την άλλη ο Ερντογάν απειλεί

Συνάντηση της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Άννας Μαρίας Μπούρα και του διπλωματικού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπράημ Καλίν έγινε στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες. Η συνάντηση, επ’ ευκαιρία της παρουσίας και των δύο στη βελγική πρωτεύουσα – της διπλωματικής συμβούλου του Πρωθυπουργού με αφορμή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης – έγινε την Παρασκευή στα γραφεία της γερμανικής αντιπροσωπείας, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού

καγκελαρίου.

Στόχος να αποκατασταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων, ο οποίος είχε ατονήσει.

Ο Πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί.

ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ…

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε νέες απειλές ενάντια στην Ελλάδα λέγοντας: «Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο» «Ξανάκαναν τρελά πράγματα στο Αιγαίο. Φυσικά, κάναμε και εμείς ό,τι ήταν απαραίτητο», είπε ο Ερντογάν σε μια εκδήλωση στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν το Σάββατο.

Οι δηλώσεις ήρθαν μετά από ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι ελληνικά μαχητικά -όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα – «επιχείρησαν να παρεμποδίσουν εκπαιδευτική αποστολή του ΝΑΤΟ» στο Αιγαίο και «η τουρκική Πολεμική Αεροπορία τους έδωσε την απαραίτητη απάντηση… και η αποστολή του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε με επιτυχία».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι είπε στους αξιωματούχους να «κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο… αν η Ελλάδα συνεχίσει να παρεκτρέπεται», επαναλαμβάνοντας την απειλή του: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Παράλληλα ανέφερε ότι η πρόσφατη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας «τρομάζει» την Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα