Ο ΣΥΡΙΖΑ (2007) απαντά στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις ανοησίες περί “ασύμμετρης απειλής”

Ιούλιος 2018 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Αύγουστος 2007 με κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή…

…Πολύδωρας αρμόδιος υπουργός τότε, Τόσκας υπουργός σήμερα…

…Νεκροί τότε, πολύ περισσότεροι σήμερα από τις πυρκαγιές…

…Η φανφάρα όμως, απολύτως η ίδια: ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ! – Οργανωμένο σχέδιο!…

…Τι απαντούσε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση Καραμανλή – Πολύδωρα;

Διαβάστε:

«Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες

αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής».

»Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη».

Διαβάστε και το ρεπορτάζ του Αυγούστου 2007 και απλά, θα καταλάβετε πως ...όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2007

“Για «ασύμμετρη απειλή» κατά της Ελλάδας έκανε λόγο την Κυριακή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας, απαντώντας σε ερώτηση για τις πυρκαγιές -η κυβέρνηση αποδίδει την τραγωδία σε οργανωμένο σχέδιο.

Ερωτηθείς εάν υιοθετεί τη θέση ότι δεχόμαστε ασσύμετρη απειλή ο υπουργός απάντησε: «Απολύτως! Έχουμε ευρήματα. Έχουμε τις συλλήψεις, έχουμε και προσαγωγές […] Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται πράγματι περί ασύμμετρης απειλής. Η διασπορά των συμβάντων, δηλαδή των πυρκαγιών ο χρόνος ακόμη και οι νυχτερινές επιθέσεις, με αναφλέξεις στις τρεις και στις τέσσερις τη νύχτα και σε απίθανα μέρη, όπου η προσπέλαση σε αυτά δεν είναι ούτε από κάποιο τυχαίο διαβάτη, ή αυτοκινητιστή, μας οδηγούν στο συμπέρασμα όχι να διατυπώνουμε ερωτήματα, αλλά να κοιτάξουμε πώς να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την ασύμμετρη απειλή».

Συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Με μάχες και αυτοθυσία πυροσβεστών στον προαύλιο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας καταφέραμε να σώσουμε αυτούς τους ευαίσθητους και σημαντικούς χώρους», τόνισε ο κ.Πολύδωρας, και πρόσθεσε ότι υπήρχε πρόβλημα από το «μικροκλίμα» που δημιουργούσε η φωτιά.

Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής ενημερώθηκε στο υπουργείο Αμυνας από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις προσπάθειες πυρόσβεσης, που εκτελούνται υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας”

Keywords
Τυχαία Θέματα