Ο Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής – Tεχνολογία και καινοτομία οι πυλώνες της ανάπτυξης

Την τεχνολογία και την καινοτομία θα έχει ως κύριους πυλώνες η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σήμερα από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής.

«Στόχος μας είναι το νέο μοντέλο της ελληνικής οικονομίας να βασιστεί στην τεχνολογία και την καινοτομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στους ξένους επιχειρηματικούς ομίλους που θα επενδύσουν σε ελληνικές start ups εταιρείες, καθώς και στις σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Hewlett Packard και η κινεζική ZTE.

«Υπάρχει ταλέντο επιστημονικό, υπάρχουν νέα παιδιά που δημιουργούν τις δικές τους εταιρείες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τη μετανάστευση

Εν τω μεταξύ, την ικανοποίησή του για την ανάδειξη του θέματος της παράνομης μετανάστευσης κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

«Είναι η πρώτη φορά που το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης ανεβαίνει τόσο ψηλά στην ημερήσια διάταξη» ανέφερε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερη επιτυχία« το γεγονός ότι άλλαξε, όπως είπε, ολόκληρο το πλαίσιο της συζήτησης για το θέμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, συνέβαλαν τόσο το δραματικά γεγονότα στη Λαμπεντούζα, όσο και η συνεργασία που είχαν η Ελλάδα με την Ιταλία, τη Μάλτα και την Κύπρο και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβαν από κοινού οι ηγέτες αυτών των χωρών.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο τις χώρες του Νότου. «Εμείς φυλάμε τα ευρωπαϊκά σύνορα, τα κύματα παράνομων μεταναστών αποσταθεροποιούν τη νότια Ευρώπη, αλλά αποτελούν απειλή αποσταθεροποίησης για ολόκληρη την Ευρώπη» τόνισε.

Σημείωσε επίσης ότι είναι παράδοξο το γεγονός πως, αντί να φροντίζει η Ευρώπη να σταθεροποιεί την περιφέρεια, «η περιφέρεια εξάγει αποσταθεροποίηση σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Όπως είπε, τέλος, ο κ. Σαμαράς, ένα από τα ζητήματα που έθεσε προς τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, ήταν και αυτό του διαχωρισμού εκείνων των παράνομων μεταναστών που πρέπει να ζητήσουν άσυλο από τους υπόλοιπους. «Στην Ελλάδα το 90% των παράνομων μεταναστών δεν προέρχονται από χώρες που υπάρχει πόλεμος και δεν δικαιούνται άσυλο» σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα