Άναψε φωτιές η δήλωση Στουρνάρα για νέα μέτρα – Ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ

Ενόχληση υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Στουρνάρα από τις Βρυξέλλες περί νέων μέτρων 500 εκ. ευρώ που θα ληφθούν το 2014.

«Δεν γίνεται πολιτική με διαρροές και δηλώσεις» υπογραμμίζουν συνεργάτες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου,

αναφερόμενοι στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, αναφέρει το protothema.

Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου σημειώνουν ότι οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έπειτα από σχετική ενημέρωση που γίνεται από τους υπουργούς.

Και ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος σχολίασε νωρίτερα την Παρασκευή τα όσα δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας για τα νέα μέτρα:

«Η τρόικα στο εσωτερικό της δεν έχει ενιαία γραμμή, στο πόσο και αν υπάρχει το δημοσιονομικό κενό, στο χρηματοδοτικό κενό 2015-16 και 3ον στο τι θα γίνει με την βιωσιμότητα του χρέους. Ας τα βρουν πρώτα και ας έρθουν μετά να μας ζητήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε να κερδίζει βγαίνοντας μπροστά και λέγοντας, βάζω πλάτη».

«Ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να πειθαρχήσει στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, ο οποίος καθορίζει την πολιτική της κυβέρνησης», σχολίασε ο κ. Παυλόπουλος.

«Κριτική μπορούμε να κάνουμε αν παραβιαστεί αυτή η συμφωνία αλλά μην προδικάζουμε ότι θα παραβιαστεί εκ των προτέρων. Δεν θέλει κανείς την αποτυχία του κ. Στουρνάρα γιατί θα σήμαινε αποτυχία της κυβέρνησης και του Ελληνικού λαού».

ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Εξάλλου, τη βεβαιότητα ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα επανέλαβαν, σήμερα από τις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2014 δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι, έως το τέλος του μήνα, το υπουργείο Εργασίας θα καταθέσει νομοσχέδιο το οποίο φιλοδοξεί να «νοικοκυρέψει» τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως των επικουρικών συντάξεων και να συλλέξει μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές. Όπως σημείωναν, με το νομοσχέδιο αυτό πρόκειται να εξοικονομηθούν 500 εκατ. ευρώ για το 2014.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε αυτό το στάδιο, δεν προβλέπονται περικοπές στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα