Ελεύθερος αφέθηκε ο Πρωθυπουργός της Λιβύης

[UPD] Οι Λίβυοι αντάρτες απελευθέρωσαν τον Πρωθυπουργό της Λιβύης, Αλί Ζεϊντάν, ο οποίος είχε απαχθεί το πρωί, ανακοίνωσαν πηγές της κυβέρνησης και των αρχών ασφαλείας.

Νωρίτερα μεταδίδαμε: Ο Πρωθυπουργός της Λιβύης σε χέρια απαγωγέων!

Ένοπλοι απήγαγαν τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν, όπως ανακοίνωσε

η κυβέρνηση.

«Ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης Αλί Ζεϊντάν οδηγήθηκε σε άγνωστο προορισμό για άγνωστους λόγους από μια ομάδα» ανδρών που φέρονται να είναι πρώην αντάρτες, σύμφωνα με την σύντομη ανακοίνωση της κυβέρνησης στην ιστοσελίδα της.

Νωρίτερα, το Sky News Arabia, με έδρα στο Αμπού Ντάμπι, μετέδωσε ο κ. Ζεϊντάν απήχθη από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Τρίπολη και οδηγήθηκε σε άγνωστο προορισμό. Ανάλογη είδηση μετέδωσε και το δίκτυο al-Arabiya στο Ντουμπάι.

Η απαγωγή έρχεται εν μέσω οργής ισχυρών ισλαμικών ομάδων μαχητών της Λιβύης για την πρόσφατη επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη διάρκεια της οποίας συνελήφθη στην Τρίπολη ο Αμπού Άνας Αλ Λίμπι, ύποπτος ως μέλος της Αλ Κάιντα.

Αρκετές ομάδες κατηγόρησαν την κυβέρνηση για συμπαιγνία, ωστόσο η Λιβύη δήλωσε μετά την επιχείρηση των αμερικανών κομάντος ότι δεν είχε ενημερωθεί από την Ουάσινγκτον και χαρακτήρισε την επιχείρηση «απαγωγή», ενώ ζήτησε «εξηγήσεις» από τις ΗΠΑ.

Χθες μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σάλαχ Αλ Μαργάνι κάλεσε την πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Τρίπολη, Ντέμπορα Τζόουνς, για να της ζητήσει διευκρινίσεις σχετικά με τη σύλληψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα