ΟΑΕΕ: Δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης των οφειλών στους ελεύθερους επαγγελματίες

Με έγγραφο του ΟΑΕΕ, που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που είχαν διακόψει τη ρύθμιση των 100 δόσεων αποκτούν τη δυνατότητα να επανενταχθούν.

Το έγγραφο με ημερομηνία 2 Αυγούστου 2016 προβλέπει ότι όσοι είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 ή και λιγότερων δόσεων με το νόμο 4321/15 αλλά την έχασαν, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές ή τη μηνιαία δόση, έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν στη ρύθμιση, αποφεύγοντας την

επιβολή προστίμων ή τις κατασχέσεις.

Για να επωφεληθούν οι οφειλέτες από αυτήν την τη δεύτερη ευκαιρία πρέπει να αποδείξουν ότι η μη ανταπόκρισή τους στην καταβολή των δόσεων, εξαιτίας της οποίας τέθηκαν εκτός ρύθμισης, δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΕ :

1. Όσοι βγήκαν εκτός ρύθμισης μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2016 έχουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης επανένταξης έως τις 31 Οκτωβρίου 2016, συμπεριλαμβάνοντας δόση/εις ή εισφορά με ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής 1/8/2016.

2. Όσοι μένουν εκτός ρύθμισης από 2 Αυγούστου 2016 και μετά έχουν τρεις μήνες προθεσμία να υποβάλουν αίτηση επανένταξης εφόσον καταστούν εκπρόθεσμοι στην πληρωμή δόσης ή εισφορών μέχρι 31 Αυγούστου 2016.

3. Αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από οφειλέτες για επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων την οποία είχαν και απώλεσαν επανεξετάζονται σύμφωνα με τη νέα απόφαση ως προς τους λόγους και τις αιτίες που προκάλεσαν την απώλεια της ρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα