Ο Ντράγκι παίρνει …τ’ όπλο του – Χαλάρωση της πολιτικής της ΕΚΤ βλέπουν οι αναλυτές

Ο Mario Draghi αναμένεται να αναλάβει δράση μέσα στους επόμενους δύο μήνες κατά της απειλής του αποπληθωρισμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στη μηνιαία έρευνα του Bloomberg εκτίμησαν ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της ΕΚΤ μέχρι τον Ιούνιο. Από αυτούς, λίγο κάτω από το μισό ανέφερε ότι ενδεχομένως να εφαρμόσει πολλαπλά μέτρα που θα κυμαίνονται από μείωση των επιτοκίων μέχρι αγορές περιουσιακών στοιχείων και μακροπρόθεσμα δάνεια.

Με τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να βρίσκεται σε χαμηλά άνω των τεσσάρων ετών, ο Draghi δήλωσε ότι έχει την ομόφωνη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου για να δρομολογήσει – εφόσον χρειαστεί – αντισυμβατικά μέτρα.

Ακόμα και έτσι, οι πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας δείχνουν ότι τα στελέχη της ΕΚΤ δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στα εργαλεία που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν, με τη συζήτηση να συνεχίζεται για ένα άνευ προηγουμένου άλμα στην ποσοτική χαλάρωση ή για την επιλογή μικρότερων και πιο στοχευμένων πρωτοβουλιών, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Original article: Ο Ντράγκι παίρνει …τ’ όπλο του – Χαλάρωση της πολιτικής της ΕΚΤ βλέπουν οι αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα