Ο Μητσοτάκης είδε τον Γάλλο Λεμέρ στο Μαξίμου – Αιχμή τα πλεονάσματα

10:45 9/8/2019 - Πηγή: BankWars

Τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνάντηση η οποία αποτέλεσε προπομπό του τετ α τετ με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν στα τέλη του μήνα στο Παρίσι αλλά και με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο. 


Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την προσέλκυση επενδύσεων, ζητήματα τα οποία βρίσκονται στο κεντρικό σχεδιασμό

της κυβέρνησης.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire αναφέρει:

«Πολλή καλή συνομιλία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον της ευρωζώνης και την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και χρηματοοικονομικής σχέσης μας».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και στη διάρκειά της, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Παρίσι, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η Ελληνική Κυβέρνηση και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Συνάντηση Λεμέρ – Σταϊκούρα

Οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Γάλλο ομόλογό του, Bruno Le Maire.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε σήμερα με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρούνο Λεμέρ.

Αντάλλαξαν απόψεις για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.
Ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όπως αυτές ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται, με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα