Ο Μητσοτάκης επαναφέρει το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους – Θα χορηγείται κάθε Δεκέμβριο

21:47 3/8/2019 - Πηγή: BankWars

Ο Κ.Μητσοτάκης, διαψεύδοντας τους …καλοθελητές που τον ήθελαν να κόβει …συντάξεις και επιδόματα, ετοιμάζεται για μια ηχηρή απάντηση: Επαναφέρει το ΕΚΑΣΕπίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων το οποίο θα δίνεται κάθε Δεκέμβριο στους συνταξιούχους και…όχι κάθε που έχουμε εκλογές.

Το ΕΚΑΣ

εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ το 1996 και το 2015 μπήκε… στο μάτι των δανειστών οι οποίοι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το 3ο Μνημόνιο απαίτησαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργησή του, όπως και τελικά έγινε.

Το νέο ΕΚΑΣ που αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, θα περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2020 και παίρνει τη θέση της 13ης σύνταξης που δόθηκε τον Μάιο 2019, πριν τις ευρωεκλογές σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Το ποσό των 830 εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε με τη μορφή της 13ης σύνταξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει αυτούσιο στον Προϋπολογισμό του 2020.

Εξετάζονται τρόποι δικαιότερης κατανομής του ποσού υπέρ αυτών που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και δεν διαθέτουν άλλες πηγές εισοδημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα