Φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας, χαλάζι στην Ξάνθη!

21:11 3/8/2019 - Πηγή: BankWars

Φωτιές, ευτυχώς “διαχειρίσιμες”, ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της χώρας το Σάββατο, την ώρα που στην Ξάνθη σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Xanthi Nea, οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε λίγα λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Φωτιά ξέσπασε στον Δομοκό, κοντά στο χωριό Βαρδαλή.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα πλησίον δασικής περιοχής με πουρνάρια και

βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χωριά Μαντασιά. Στην περιοχή του χωριού Μαντασιά Δομοκού η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και το Δομοκό, τόσο επίγειες όσο και εναέριες και την πρόλαβαν πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση.

Στις 18:00 το απόγευμα ξέσπασε φωτιά στο Ναρθακιώτικο όρος, λίγο έξω από το χωριό Κιτίκι Φαρσάλων (Κοκκίνω Φαρσάλων). Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, σύμφωνα με το ifarsala.

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία η οποία ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου.Η φωτιά έχει ήδη κάψει 70 στρέμματα δάσους, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο το μέτωπο στην περιοχή Λούβρο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στην είσοδο του Γερμανικού Νεκροταφείου, στον Διόνυσο Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε ύφεση, δεν εμπνέει ανησυχία και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε μια ακόμα πυρκαγιά στα Δικαστικά Μαραθώνα, αλλά σβήστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που κινητοποιήθηκαν άμεσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα