“ΠΑΡΩΝ” ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ – Επίθεση στα κομματικά κατεστημένα

Την πλήρη υποστήριξη του στην κίνηση των 58 για την Κεντροαριστερά εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από τη Βουλή. Ο κ. Σημίτης είπε «Χαιρετίζω την κίνηση των 58 για την Κεντροαριστερά. Τη βρίσκω σωστή. Μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο».

Ακόμη, σε ομιλία του την Τρίτη κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Βασιλείου «Μία σύγχρονη Οδύσσεια», στο αμφιθέατρο Γιάννος Κρανιδιώτης

του υπουργείου Εξωτερικών έκανε επίθεση στο πολιτικό κατεστημένο, μιλώντας για “παιδιά του …οικογενειακού σωλήνα”.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

«Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται η απαξιωτική έκφραση “παιδί του κομματικού σωλήνα” για όσους αναδείχθηκαν με βάση την κομματική τους δραστηριότητα. Υπάρχουν, όμως, και πολύ περισσότερα παιδιά του “οικογενειακού σωλήνα” που στήριξαν την άνοδό τους στις πελατειακές δραστηριότητες των γονέων τους πολιτικών.

Και οι δύο κατηγορίες δεν έχουν αναπτύξει επαγγελματική δραστηριότητα, αγνοούν γι’ αυτό τον κόσμο της δουλειάς, την πειθαρχία της εργασίας, το περιβάλλον του εργαζόμενου στο οποίο ζουν οι περισσότεροι πολίτες.

Κατά κανόνα, στις δραστηριότητές τους εκτός του κόμματος και της πελατειακής δραστηριότητας, υποτιμούν την ανάγκη προετοιμασίας, τη σχεδιασμένη δουλειά, τη συστηματική δράση. Η πολιτική τους καριέρα είναι μια καριέρα ρουτίνας με στόχο την επανεκλογή.

Έτσι συνεχίζουν τα προβλήματα του τόπου να υπάρχουν αναλλοίωτα παρά την αλλαγή προσώπων. Ιδίως σήμερα, όπου ένα μεγάλο τμήμα της εθνικής πολιτικής είναι συνδεδεμένο με την ευρωπαϊκή πολιτική και επηρεάζεται από τον τρόπο εργασίας των ευρωπαϊκών οργάνων και σχέσεων, η άγνοια ενός συστηματικού τρόπου επαφών και συνεργασίας μπορεί να αποβεί εξαιρετικά αρνητική. Αποτέλεσμα είναι συνήθως να δημιουργείται η εικόνα αδράνειας, αγνόησης των κοινοτικών κανόνων με δυσάρεστα αποτελέσματα για την εικόνα της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα