Επενδύει στη Σαντορίνη η ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε επενδύσεις στη Σαντορίνη στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας ενώ ήδη υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας με τον δήμο Θήρας.

Η Επιχείρηση αποφάσισε να αναλάβει τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών, με στόχο την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Σαντορίνης.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θήρας, Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος ανέφερε ότι η γενικευμένη διακοπή ρεύματος

στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου έθεσε τη Σαντορίνη σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και ότι η σύναψη του Συμφώνου Συνεργασίας αποδεικνύει την ενεργή συμπαράσταση και την υπεύθυνη ανάληψη της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός τόνισε ότι: «Μπορεί αυτή η πρωτοφανούς μεγέθους καταστροφική πυρκαγιά, που προκάλεσε σοβαρές βλάβες στη λειτουργία του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στη Θήρα, να αντιμετωπίσθηκε με το αμεσότερο και καλύτερο τρόπο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές από την Επιχείρηση, αλλά ουδείς μπορεί να αρνηθεί πως επήλθε αναστάτωση στην περιοχή και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η Θήρα αποτελεί τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς. Το σύμφωνο συνεργασίας με τον δήμο Θήρας είναι ακόμα μια απόδειξη και προσφορά στη μεγάλη παράδοση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ, διαχρονικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα