Ο Γ.Στουρνάρας “τραπέζωσε” τον Γιάννη Βαρδινογιάννη – Στο μενού η IBG

00:23 5/3/2019 - Πηγή: BankWars

Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στον επιχειρηγματία Γιάννη Βαρδινογιάννη το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το τι συζητήθηκε δεν έγινε επισήμως γνωστό. Θεωρητικά, όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις μεγάλων επιχειρηματιών που συναντώνται με τον κ.Στουρνάρα,

θα συζήτησαν όλα τα τρέχοντα θέματα της οικονομίας και τις εξελίξεις μετά την αναμενόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές με το δεκαετές ομόλογο.

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και οι προοπτικές του τραπεζικού συστήματος, είναι σίγουρα ένα θέμα που θα ενδιέφερε τον κ.Βαρδινογιάννη να γνωρίζει από πρώτο χέρι, καθώς, ως γνωστόν, ο όμιλος Βαρδινογιάννη απέκτησε τον Οκτώβριο του 2018 την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας (IBG). Η θυγατρική της Motor Oil, Ireon Investments Ltd, συμμετείχε σε διεθνή διαγωνισμό και ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την IBG, η οποία ήταν θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Δεδομένου ότι η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας (IBG) ετοιμάζεται να κάνει πιο έντονη την παρουσία της στον χρηματοοικονομικό χώρο και δεδομένου ότι ήδη καταθέσεις του Ομίλου Βαρδινογιάννη “κατευθύνονται” προς αυτήν, η επόμενη ημέρα και το πως θα κινηθεί το management της τράπεζας σε αυτήν, είναι θέμα που ο κάθε μεγάλος επιχειρηματίας θα ήθελε να έχει την άποψη του κεντρικού τραπεζίτη.

bankwars.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα