Ο Ερντογάν στις Βρυξέλλες για παζάρι νέας συμφωνίας για τους μετανάστες

23:42 6/3/2020 - Πηγή: BankWars

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, 9 Μαρτίου, όπως μεταδίδει το RIA NOVOSTI.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Σε αυτήν, ο Ερντογάν εξέφρασε την άποψή του ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό.

Ο πρόεδρός μας ενημέρωσε τη Μέρκελ, τηλεφωνικά, για τη συμφωνία με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ, σημειώνοντας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τους Τούρκους στρατιώτες και θα διασφαλίσει την περιφερειακή σταθερότητα. Ζήτησε επίσης την αναθεώρηση της μεταναστευτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, δεδομένου ότι οι προηγούμενες συμφωνίες δεν λειτουργούν πλέον”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική κυβέρνηση.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΕΞ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΕ

“Το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Διεθνές Δίκαιο δεν παραβιάζονται (από την Ελλάδα), δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφερόμενος στο κλείσιμο των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Όπως ανέφερε “πρόκειται όμως για μια ιδιαίτερη κατάσταση, όταν χιλιάδες ανθρώπων προσπαθούν ταυτόχρονα να αποκτήσουν πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ει δυνατόν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα”.

Σε αυτήν την κατάσταση, προκύπτουν άλλα νομικά θέματα από εκείνα σε μια ομαλή διέλευση των συνόρων γι΄αυτό και χρειάζεται να ληφθούν και άλλα μέτρα, τόνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ αναφερόμενος στο μονομερές άνοιγμα των συνόρων από τον Ρ .Τ. Ερντογάν, υπογραμμίζοντας πως “αυτό δεν συνέβη τυχαία, ήταν πολιτικό εργαλείο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα