Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ δικάζεται για διαφθορά στην Κίνα

Μυστήριο στην υπόθεση του Κινέζου επικεφαλής της Ιντερπόλ, Μενγκ Χονγκγουέι. Ανακοινώθηκε η παραίτησή του και μάλιστα με άμεση ισχύ από τα καθήκοντά του, λίγο αφότου η Κίνα επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται υπό κράτηση καθώς εις βάρος του διεξάγεται έρευνα για «παραβιάσεις του νόμου» από την κινεζική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκουέι παραιτήθηκε από πρόεδρος του Οργανισμού και η παραίτησή του έχει άμεση ισχύ.

Με βάση τον εσωτερικό κανονισμό, υπηρεσιακός πρόεδρος της Ιντερπόλ αναλαμβάνει ο νυν αντιπρόεδρος, Κιμ Γιονγκ Γιανγκ από τη Νότια Κορέα.

Ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί στη 87η Γενική Συνέλευση του οργανισμού οι εργασίες της οποίας έχουν προγραμματιστεί για τις 18-21 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι. Η θητεία του νέου προέδρου θα διαρκέσει για δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2020, χρονιά κατά την οποία θα ολοκληρωνόταν και η θητεία του Μενγκ.

Η Ιντερπόλ επισήμανε στην ανακοίνωσή της ότι παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της «για τη διασφάλιση των συνόρων, την προστασία των πολιτών, την πρόληψη και διερεύνηση του εγκλήματος και την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αστυνομικής συνεργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα