Ο δεκάλογος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνες συνεργάτες – Φόροι, ΕΝΦΙΑ, Εισπρακτικές – Ψέματα -Δικομανία…

Πολυπράγμονες στενοί συνεργάτες του Α.Τσίπρα, με την ανοχή του ιδίου (σ.σ. παρά τη δεινή ήττα, ο Α.Τσίπρας διατηρεί σοβαρές προσβάσεις στην κοινωνία και δεν θα …χαθεί από την πολιτική σκηνή), οδήγησαν στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Τώρα, ανάβουν κεριά ικεσίας στους “αντιδεξιούς”, όταν προ ολίγων εβδομάδων, σε οτιδήποτε αυτοί διαφωνούσαν ή αντιδρούσαν τους …στόλιζαν με τον τίτλο “ακροδεξιοί, συνεργάτες της αντίδρασης και των συμφερόντων”.

Πως

το …πέτυχαν όμως το αποτέλεσμα της Κυριακής τα …σαΐνια;

Με την αλαζονεία τους. Ποτέ, κανένα λάθος, στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική “σκακιέρα” δεν αναγνώρισαν. Όλα τα έκαναν σωστά και πάντα απέναντί τους έβλεπαν τους …μπαμπούλες των συμφερόντων και …ακροδεξιούς τύπου “Μητσοτάκη” όταν οι ίδιοι τρέναραν τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής!Με την αμετροέπειά τους, σε ότι έλεγαν και έπρατταν. Φρένο πουθενά. Έφτασαν να μιλάνε στην τηλεόραση για “καμία ανοχή σε θέματα ασφάλειας”, την ίδια ώρα που το κανάλι μετέδιδε τα …κατορθώματα του Ρουβίκωνα και τις μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια.Με τα ασύλληπτα ψέματα που ‘ξεφούρνιζαν” στα τηλεοπτικά πάνελ σχετικά με το πόσο…ευτυχισμένοι είναι οι συνταξιούχοι με το δώρο αλλά και οι νέοι με τη αύξηση του κατώτατου μισθού, όταν οι πάντες γνώριζαν ότι το ΕΚΑΣ τους κόπηκε και τα νέα παιδιά δουλεύουν στις γαλέρες για 300-400 ευρώ το μήνα, δήθεν σε 4ωρα, ενώ υπομένουν 8ωρα…Με τις εμμονές τους πως όλοι τους …κυνηγάνε αλλά και με τη …δικομανία τους! Όλοι οι προηγούμενοι, πλην των ιδίων ήταν λίγο -πολύ…κλέφτες και υπηρέτες των ολιγαρχών. Οι ίδιοι που χαριεντίζονταν με κορυφαίους …ολιγάρχες, το έκαναν …προς το συμφέρον των επενδύσεων και του λαού.Με τη φορομπηχτική πολιτική που ξεζούμισε τη μεσαία τάξη, για να έχουν να μοιράζουν…κόλλυβα κάθε Χριστού και Πάσχα στους αδυνάτους, πολλοί από τους οποίους μόνο…αδύνατοι δεν ήταν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το “μπάτε σκύλοι αλέστε” στα κοινωνικά επιδόματα, που δεν πήγαιναν μόνο σε ανέργους και άπορους, όπως θα έπρεπε, αλλά και σε αρνούμενους να εργαστούν.Με την εμμονή στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ αλλά και στις απίστευτου ύψους εισφορές.Με τις λεκτικές επιθέσεις στους τραπεζίτες, όταν οι ίδιοι που κυβερνούσαν επέτρεψαν το αίσχος των εισπρακτικών εταιρειών που πρωί – μεσημέρι – βράδυ παρενοχλούν αβίαστα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, η πλειοψηφία των οποίων δεν έχει να πληρώσει. Τελευταίο…κατόρθωμα, η ΔΕΗ που μέσω δικηγορικών γραφείων τηλεφωνεί για οφειλές προηγούμενου λογαριασμού ακόμα και 10 ευρώ, όταν δεν έχει καν εκδοθεί ο νέος λογαριασμός!Με τα twitt ορισμένων υπουργών που παραπέμπουν σε …τραμπάκουλες στο διαδίκτυο.Με την άθλια προπαγάνδα κρατικών ΜΜΕ, που φτάνουν στο σημείο να καλούν…Αντώναρους, που τίποτα και κανένα δεν εκπροσωπούν, μόνο και μόνο επειδή έχουν να πουν κάτι κατά της αντιπολίτευσης.Με τους εναγκαλισμούς με Καμμένους επί συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ, με Παπακώστες, Λυμπερόπουλους και λοιπούς, ών ουκ έστι αριθμός, γραφικούς που παλιά έγλυφαν τον Κώστα Καραμανλή και ξαφνικά…προέκυψαν σοσιαλιστές.

Μακρύς ο κατάλογος που οδήγησε στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και στην πανηγυρική παλινόρθωση της δεξιάς-κεντροδεξιάς…Αν δεν υπήρχε ο παραπάνω “δεκάλογος”, καμία “Πρέσπα” δεν θα οδηγούσε σε αυτό το αποτέλεσμα στην κάλπη. Οι “Πρέσπες” ήταν το κερασάκι στην τούρτα…

Σχετικές με τα παραπάνω και οι επισημάνσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά:

Κοτζιάς: Άμεσα μέτρα να πάρει ο ΤσίπραςΑλαζόνες στο Μαξίμου

bankwars.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα