Ο αρχηγός του γερμανικού ναυτικού υποστήριξε τον Πούτιν(!) και οδηγήθηκε σε παραίτηση

Ο αρχηγός του γερμανικού ναυτικού Kay-Achim Schönbach παραιτείται από τη θέση του μετά από σχόλια για τον Πούτιν και μια πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό ανέφερε το περιοδικό «Der Spiegel».

“Είναι εύκολο να του δώσεις” στον Πούτιν “τον σεβασμό που θέλει — και μάλλον του αξίζει”, δήλωσε ο αρχηγός του Γερμανικού Ναυτικού, αντιναύαρχος, Κάι -Άχιμ Σενμπαχ (Kay-Achim Schönbach), σύμφωνα με την Bild.

Όπως σχολιάζουν οι συντάκτες του σχετικού δημοσιεύματος, ο ηγεμόνας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

απειλεί την Ουκρανία και αναπτύσσει στρατεύματα παντού στα σύνορα. Το αφεντικό του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ βλέπει έναν “πραγματικό κίνδυνο” πολέμου, ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Βόλφγκανγκ Ίσινγκερ (75) κάνει λόγο για πραγματική απειλή.

Την ίδια ώρα, όμως, σύμφωνα με την Bild, ο αρχηγός του γερμανικού ναυτικού, ντιναύαρχος Kay-Achim Schönbach (56) υποτιμά το ρωσικό κροτάλισμα σε μια εκδήλωση στο Δελχί (Ινδία), δηλώνοντας πως ο Πούτιν θέλει απλώς σεβασμό.

“Η Κριμαία έχει φύγει και δεν θα επιστρέψει ποτέ”, είπε ο επιθεωρητής του ναυτικού σε ένα δίλεπτο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Twitter. Και αυτό γιατί η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο δεν αναγνωρίζουν τη χερσόνησο ως ρωσική – αλλά ως ουκρανική.

Είναι δραματικό ότι ο αρχηγός του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού υπονομεύει αυτή τη στάση, σχολιάζει η Bild, συμπληρώνοντας πως κάτι τέτοιο σχεδόν ακούγεται σαν μια λευκή κάρτα για τον Πούτιν – και κλασικός κατευνασμός (πολιτική κατευνασμού).

 
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα