Αλ. Τσίπρας: Θέμα πολιτικής βούλησης η συμφωνία – O Γ. Στουρνάρας θα κριθεί για το έργο του – Δεν εκδικούμαστε

11:20 8/5/2015 - Πηγή: BankWars

Σημαντική στιγμή χαρακτήρισε την επανέναρξη της «Ωρας του Πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της τοποθέτησή του, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, για τις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει τις κόκκινες γραμμές της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, που αφορούν

τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η μάχη με εθνικό πρόσημο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε θέμα πολιτικής βούλησης τη συμφωνία με τους εταίρους, καθώς δεν εκκρεμούν τεχνικά ζητήματα.

Σε τρεις μήνες έχω έρθει στη Βουλή περισσότερες φορές από όσο είχε έρθει ο Σαμαράς σε διάρκεια 2,5 ετών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Έχουμε δεσμευτεί να φέρουμε νόμο – πλαίσιο για την Παιδεία, τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για την Παιδεία.

«Δέσμευση μας να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Όσον αφορά το ζήτημα των «αιώνιων φοιτητών» ο Αλέξης Τσίπρας το χαρακτήρισε αιωνίως επικοινωνιακό αλλά ανύπαρκτο θέμα. «Οι αιώνιοι φοιτητές δεν φέρουν το παραμικρό κόστος στη λειτουργία των πανεπιστημίων», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα χαρακτήρισε χωρίς περιεχόμενο την καταγγελία του Ποταμιού για τα πρότυπα σχολεία, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει την κλήρωση στα πειραματικά σχολεία. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν καταργούνται τα ξενόγλωσσα τμήματα των πανεπιστημίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε τις επιλογές του και τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη ότι «δεν μπορείτε να μιλάτε σε εμάς για κομματικό κράτος», αναφερόμενος και στα “e-mails που δεχόταν ο κ. Θεοχάρης προκειμένου να διορίζει εφοριακούς”.

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Ν. Νικολόπουλου για τη διαφθορά, χαρακτήρισε τρίγωνο της αμαρτίας τη σχέση κράτους – τραπεζώνΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο Γ. Στουρνάρας θα κριθεί για το έργο του στην ΤτΕ

Ο κ. Στουρνάρας έχει να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και θα κριθεί για αυτό, καθώς δεν έχουμε καμία διάθεση αντεκδίκησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στομν βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του διοικητής της ΤτΕ.

«Δεν έχουμε διάθεση αντεκδίκησης και ρεβανσισμού, αλλά απαιτούμε τήρηση της εθνικής γραμμής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ο Γ. Στουρνάρας θα κριθεί από την ικανότητά του να φέρει εις πέρας τη σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα