ΕΛΠΕ: Σε σοβαρή κατάσταση πέντε τραυματίες από τη φωτιά – Άμεση διερεύνηση ζητά ο Π. Λαφαζάνης

09:33 8/5/2015 - Πηγή: BankWars
(upd) Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια. Στις μονάδες εκτελούνταν εργασίες συντήρησης, και η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε ξερά χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο, ωστόσο κατασβέστηκε.Στο Θριάσιο Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις εργαζόμενοι- τραυματίες. Ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος επίσης, ενώ
διασωληνώθηκε και ο τρίτος, ένας 29χρονος άντρας με εγκαύματα στα χέρια. Ωστόσο η κατ΄σταση του τρίτου τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ένας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια. Αρχικά, είχε αποφασισθεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρεται όμως διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο δεύτερος, με εγκαύματα β’ βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».Με επίσημη ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ αναφέρουν ότι τις εργασίες συντήρησης εκτελούσε έμπειρο συνεργείο.
Κατά τις πληροφορίες, για τη μεταφορά των τραυματιών δεν επιληφθηκε το ΕΚΑΒ, καθώς τα ΕΛΠΕ διαθέτουν ιδιόκτητα μέσα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, ενεργοποιήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και η φωτιά βρίσκεται στο στάδιο κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι η πυροσβεστική είχε φτάσει στο σημείο με επτά οχήματα και 20 άνδρες, αλλά δεν μπήκε ακόμη μέσα στους χώρους των διυλιστηρίων, καθώς έπρεπε να λάβει άδεια από τον όμιλο που έχει τα δικά του μέτρα πυρασφάλειας.

Εργαζόμενοι στα διυλιστήρια καταγγέλουν ότι δεν ήχησε ο συναγερμός πυρκαγιάς για να απομακρυνθούν έγκαιρα οι εργαζόμενοι και ότι δεν είχαν τρόπο διαφυγής.

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

»Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες.

»Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Παρέμβαση Λαφαζάνη

«Αυτό που ζητήσαμε – και το ζητήσαμε επειγόντως ως κυβέρνηση κι εγώ ως αρμόδιος υπουργός που εποπτεύει τα ΕΛ.ΠΕ.- είναι η άμεση και ταχύτατη και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας» δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του δυστυχήματος στα Ελληνικά Πετρέλαια.

«Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Keywords
Αναζητήσεις
ειδησεις για τη φωτια στα ελπε
Τυχαία Θέματα