Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες – Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει κίνδυνος Grexit

Η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ευρωζώνης εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα έχουν δηλώσει ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

«Εάν το λες αυτό, σημαίνει ότι πρέπει να δεχθείς τους κανόνες και τις συμφωνίες» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και συμπλήρωσε: «Και αυτό σημαίνει επίσης, ότι όποια χώρα χρειάζεται στήριξη για τη χρηματοδότηση της οικονομίας της και των δημοσίων δαπανών της θα πρέπει να ακολουθήσει αυτούς τους όρους»

Ο κ. Ντάισελμπλουμ προσέθεσε ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα εάν μία χώρα «απλά ζητά δάνεια χωρίς να ανταποκρίνεται σε κανένα όρο». Δήλωσε επίσης ότι κάθε ελληνική κυβέρνηση θα εξαρτάται από την περαιτέρω στήριξη από άλλα μέλη της ευρωζώνης.

Μοσκοβισί

Δεν υπάρχει κίνδυνος, ούτε θέληση για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Pierre Moscovici, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Η Ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα, τόνισε ο αξιωματούχος της Κομισιόν, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Eurogroup είναι ικανό να αντιμετωπίσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Παράλληλα ο Moscovici τόνισε ότι η Ευρώπη θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ελλάδας.

Προς το συμφέρον της Ευρωζώνης η απόφαση Draghi
Ο Moscovici καλωσόρισε το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την αγορά κρατικών ομολόγων.
«Πιστεύω πως ο Draghi ενήργησε προς το συμφέρον της ευρωζώνης ως συνόλου», δήλωσε ο Μoscovici στη γερμανική εφημερίδα Handesblatt.
«Δεν υπάρχει ακόμη αποπληθωρισμός, αλλά είναι καλύτερα να προσπαθήσουμε να τον εμποδίσουμε», ανέφερε.
Ο ίδιος δήλωσε πως είναι επίσης απολύτως απαραίτητο να συνεχισθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες της ευρωζώνης και δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση παρά το πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων

Keywords
Τυχαία Θέματα