Ντάισελμπλουμ – Κομισιόν μέμφονται την Ελλάδα για τη δίωξη Γεωργίου! – Κρίσιμο Eurogroup στις 9 Σεπτεμβρίου

22:47 2/9/2016 - Πηγή: BankWars

Το ελληνικό πρόγραμμα θα τεθεί στο Eurogroup της επόμενης Παρασκευής στη Μπρατισλάβα, καθώς είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης. Σε κορυφαίο όμως θέμα αναδεικνύεται η δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, αφού σήμερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg, οπρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. χαρακτήρισε ως «μεγάλο λάθος» την άσκηση ποινικής δίωξης που αφορά στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.

Παράλληλα, την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, στα οποία βασίζεται το ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός της, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε συνέχεια της επιστολής των τριών επιτρόπων για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat.

ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα πληροφορηθούν από τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές όλα τα σχετικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και την πρόοδο στις πληρωμές των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, όπως έχουν καθοριστεί στη συμφωνία της 25ης Μαϊου.

Επίσης, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και τα επόμενα βήματα για την δεύτερη αξιολόγηση.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του Eurogroup στις 25 Μαϊου αναφέρει ότι η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ υπόκειται στην ολοκλήρωση προαπαιτούμενων που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις – μεταξύ των οποίων και το νέο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και Επενδύσεων- τη διακυβέρνηση στις τράπεζες, τις μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια και τη γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς και με την πρόοδο στην αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα