Προς τρίτες εκλογές μέσα στη χρονιά η Ισπανία

22:34 2/9/2016 - Πηγή: BankWars

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι απέτυχε και στη δεύτερη ψηφοφορία αυτής της εβδομάδας να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την ισπανική Βουλή. Ο Ραχόι έλαβε 170 ψήφους, ενώ τον καταψήφισαν 180 βουλευτές (σε σύνολο 350 βουλευτών).

Αν δεν βρεθεί κάποια λύση μέσα στους επόμενους δύο μήνες, το κοινοβούλιο θα διαλυθεί αυτομάτως στις 31 Οκτωβρίου και θα προκηρυχθούν

νέες βουλευτικές εκλογές

Από τις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2015, όταν και κανένα κόμμα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού.

Η αποτυχία αυτών των συνομιλιών οδήγησαν τον Ιούνιο σε νέες εθνικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων όμως δεν έδωσε και πάλι την απαραίτητη πλειοψηφία σε κάποιο κόμμα για να κυβερνήσει μόνο του.

Το κεντρώο, φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos και ένα μικρό τοπικό κόμμα των Καναρίων Νήσων του παρείχαν την ψήφο τους, όμως οι Σοσιαλιστές (PSOE), η αριστερή συμμαχία Unidos Podemos και τα τοπικά κόμματα της Χώρας των Βάσκων και της Καταλονίας τον καταψήφισαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα