ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Δεν τέλειωσαν τα προβλήματα – Βοήθεια να γίνει η Ελλάδα ανεξάρτητη – Το χρέος, μετά τον Αύγουστο

Η Ελλάδα κρατήθηκε στην Ευρωζώνη, εκεί που ανήκει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσαν τα προβλήματα, επισήμανε από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, τονίζοντας ότι χρειάζονται περισσότερες μεταρρυθμίσεις, περισσότερος εκσυγχρονισμός της οικονομίας.

Ανέφερε ότι «θα βοηθήσουμε την Ελλάδα

με το χρέος. Το κάναμε το 2012. Το κάναμε ξανά στην αρχή αυτού του έτους με τις ρυθμίσεις του ESM. Θα κοιτάξουμε ξανά το θέμα μετά το τέλος του προγράμματος» και υπογράμμισε ότι αν η ανάπτυξη θα είναι απογοητευτική, θα φροντίζουμε να εξυπηρετείται το χρέος.

Επανέλαβε ότι στόχος είναι μια καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και σημείωσε ενδεικτικά ότι «ο στόχος μας είναι να είναι η Ελλάδα ξανά ανεξάρτητη».

Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν θα κάνει διαφορά, είπε, επισημαίνοντας πως «οι γερμανικές θέσεις είναι αρκετά σταθερές στη γερμανική κοινωνία. Να κάνουμε όλοι αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε».

Ο κ.Ντάισελμπλουμ:

Προειδοποίησε ότι ο λαικισμός και η ακροδεξιά δεν έχουν ηττηθεί, «βρίσκονται ακόμη σε άνοδο» και ζήτησε προσοχή.

Για υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Θα ήταν τέλειο η δουλειά μου να ήταν μόνιμη… αλλά θα πρέπει να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Μπορείς να έχεις κοινό υπουργό Οικονομικών χωρίς να έχεις κοινή κυβέρνηση; Μπορείς να έχεις κοινή κυβέρνηση χωρίς κοινό κοινοβούλιο; Δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμη έτοιμοι.

«Απαιτείται να προηγηθεί σύγκλιση. Χρειάζεται ένας μηχανισμός σύγκλισης -με βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κ.ο.κ.- τον οποίο έχουμε απολέσει και ο οποίος θα πρέπει να πηγαίνει χέρι – χέρι με το όποιο βήμα περαιτέρω ενοποίησης».

Ντάισελμπλουμ – Τσίπρας: Να κλείσει άμεσα η γ΄αξιολόγηση – Στόχος η «καθαρή» έξοδος

Keywords
Τυχαία Θέματα