Ν.Κοτζιάς: Να γιατί πάει ο Α.Τσίπρας στη Μόσχα

13:25 3/4/2015 - Πηγή: BankWars

“Ο πρωθυπουργός πάει στη Ρωσία, θέλοντας να ενισχύσει τη συνεργασία μας με μια σημαντική χώρα για την εξωτερική μας πολιτική, αλλά και για το εμπόριό μας. Πάει σε μια χώρα με την οποία έχουμε μεγάλο έλλειμμα, αφού οι εισαγωγές μας από τη Ρωσία είναι οκτώ φορές μεγαλύτερες από τις εξαγωγές μας”, δηλώνει στη

Huffington Post Italia ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς.Ο υπουργός επισημαίνει ότι «Ο ελληνικός
λαός στηρίζει την κυβέρνηση διότι έχει δει τα πρώτα δείγματα και έχει διαπιστώσει ότι αντιστέκεται και θέλει να διαπραγματευθεί. Όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν κατανοήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρένθεση, ότι δεν μπορούν να τον στραγγαλίσουν μέσα σε μερικές ημέρες, όπως είχαν την αυταπάτη ορισμένοι».

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και το «πόσο δύσκολη είναι», ο κ. Κοτζιάς σημείωσε:
«Δεν νομίζω ότι η κατάσταση πρέπει να είναι δύσκολη, νομίζω ότι κάποιοι θέλουν να μας κάνουν δύσκολη την κατάσταση.Θεωρώ ότι κάποιοι έχουν και πολιτικές σκοπιμότητες στην αντιμετώπιση της Ελλάδος.
Νομίζω ότι η Ευρώπη είναι ένας μεγάλος, ιστορικός θεσμός που ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η στήριξη στους κανόνες δικαίου και η αναζήτηση συμβιβασμών.
Δεν μπορώ να φαντασθώ ότι θα υπάρξει κάποιος ο οποίος θα παραβιάσει κανόνες δικαίου, που είναι θετικοί ως προς την Ελλάδα ή θα αποφύγει έναν καλό και δημιουργικό συμβιβασμό, τον οποίο και επιδιώκουμε».


Keywords
Τυχαία Θέματα