ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – “ΕΧΕΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” – ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

(upd)«Ζήτημα βουλευτικών εκλογών φυσικά δεν τίθεται», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Βενιζέλος,

απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε ότι η κυβερνητική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη, ότι τιμά τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, και ότι ο ελληνικός λαός θέλει σταθερότητα. Σημείωσε επίσης, ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε χθες, γιατί δεν υπήρξε καμία ψηφοφορία στην οποία η κυβέρνηση να μη διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

Ερωτηθείς σχετικά με την καταψήφιση, εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου του δεύτερου άρθρου του νομοσχεδίου, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωσή του τονίζοντας ότι όλοι κρινόμαστε.

Σε ερώτηση για το εάν δεν προχώρησε σε διαγραφές για να μην μειωθεί ο αριθμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είπε ότι δεν είναι το κριτήριο του τα διοικητικά μέτρα, για να συμπληρώσει: «θα μου επιτρέψετε, δε, να πω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ». Το θέμα “εκκρεμότητες” έχει πολλές …αναγνώσεις. Οι περισσότεροι, συγκλίνουν στην άποψη ότι ο κ.Βενιζέλος, αναφερόταν στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, συναντήθηκαν και σήμερα το πρωί προκειμένου να αποτιμήσουν και να ερμηνεύσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο κυβερνητικό σχήμα κατόπιν της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Επισήμως, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει τη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin, αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα.

Ωστόσο, η κρίση στο ΠΑΣΟΚ, που εκφράστηκε μέσα από τη διαφοροποίηση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες, προκαλεί ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου για το μέλλον της συγκυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι με 152 «ναι» ψηφίστηκε το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για το κοινωνικό μέρισμα και την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» ένας. Με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά και ένα «παρών» ψηφίστηκε και το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών». Εξάλλου, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου. Με απόφαση του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, ο Ν. Κακλαμάνης διεγράφη από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Original article: ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – “ΕΧΕΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” – ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα