Νεκτάριος Νώτης: «Με κυνηγάνε για 900 ευρώ και μου χρωστάνε ΦΠΑ 300.000 !»

10:15 3/9/2012 - Πηγή: BankWars

Για ακόμα μια φορά, το υπουργείο Οικονομικών διαρρέει ότι θα αρχίσει εκτεταμένες διασταυρώσεις και ελέγχους σε όσους δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση, σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία και σε εκατοντάδες χιλιάδες ΑΦΜ ελεύθερων επαγγελματιών.

Για ακόμα μια φορά, απειλεί με φυλάκιση τους φοροπαραβάτες και τους φοροφυγάδες.

Πώς επανήλθαν ξαφνικά όλες αυτές οι διαρροές;

Ο λόγος είναι απλός:

Την ώρα, που ετοιμάζεται να κατατεθεί προς ψήφιση ένα ακόμα πακέτο μέτρων σκληρής λιτότητας, πρέπει να δείξουμε σε όλους όσους

χάνουν ότι δεν θα είναι μόνο αυτοί που θα πληρώσουν πάλι το μάρμαρο, αλλά ότι θα τιμωρηθούν και όσοι κλέβουν το κράτος, αλλά και δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

Διαφωνεί κανείς ότι πρέπει να γίνει αυτό;

Ασφαλώς και όχι.

Ειδικά αυτή την περίοδο.

Με μια διαφορά.

Ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να εξαντλεί την αυστηρότητά του σε μια περίοδο έντονης κρίσης και όταν το ίδιο είναι απόλυτα ασυνεπές στις υποχρεώσεις του.

«Με κυνηγάνε για 900 ευρώ και μου χρωστάνε ΦΠΑ 300.000 !», μου έλεγε προχθές επιχειρηματίας, που προσπαθεί να κρατήσει την εταιρία του ζωντανή.

Το υπουργείο Οικονομικών του έστειλε mail, γιατί δεν έχει καταβληθεί μία δόση 900 ευρώ από ρύθμιση του συγκεκριμένου νομικού προσώπου με την εφορία. Στο κείμενο ζητείται επιτακτικά η καταβολή του ποσού, ώστε να μην «ασκηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Ουδείς ενδιαφέρεται για τα 300.000 ευρώ, που δεν έχει επιστρέψει από ΦΠΑ το κράτος στη συγκεκριμένη επιχείρηση, στερώντας τις πολύτιμα κεφάλαια για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Περίπτωση συμψηφισμού;

Ούτε συζήτηση.

Έχουμε, δηλαδή, αποκλείσει πλέον και το αυτονόητο.

Σκεφτείτε πόσο ξεκάθαρη θα ήταν η κατάσταση για τις φορολογικές σχέσεις επιχειρήσεων και πολιτών με την εφορία, αν είχε εφαρμοστεί το μέτρο του συμψηφισμού.

Και πόσο πειστικότερο – έως απόλυτα – θα ήταν το επιχείρημα του Δημοσίου για φυλάκιση των παραβατών και των ασυνεπών.

Αλλά, είπαμε. Αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Ποιος ο λόγος το κράτος να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του ;

Τα κορόιδα, οι ειλικρινείς και νομοταγείς φορολογούμενοι να είναι καλά…

…κι εμείς θα παίζουμε διαρκώς επικοινωνιακά για να καλύψουμε τις παραβλέψεις μας.

Καλημέρα σας.

σχετικά άρθραΠαναγιώτης Μπουσμπουρέλης: Για να αποφευχθεί μίνι κρίση χρεοκοπιών το ΦθινόπωροΓιώργος Καισάριος: Η Ευρώπη ακόμα δεν είναι έτοιμη να αυτοκτονήσειΘανάσης Μαυρίδης: Η αλήθεια για τα στεγαστικά δάνειαΓιώργος Καισάριος: Πόσο θα είναι το κούρεμα της Ιταλίας;Νίκος Κούτρικας: ΠΡΩΤΗ… ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠΠαναγιώτης Μπουσμπουρέλης: Οι νέες εξελίξεις στις τράπεζεςΒασίλης Βαλαμβάνος: Η real πολιτική Σαμαρά και η ήττα της ΜέρκελΝεκτάριος Β. Νώτης: Το μαχαίρι, το κόκκαλο και ο κακός μας ο καιρόςΧρήστος Κώνστας: Ποιος χαρίζει χρέη;Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης: Ο γνωστός Βενιζέλος
Keywords
Αναζητήσεις
βιογραφικο μπουσμπουρελησ παναγιωτης, μπουσμπουρελης παναγιωτης βιογραφικο
Τυχαία Θέματα