ΝΕΑ ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ WALL STREET

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,94% στις 12.811,32 μονάδες, o δείκτης S&P έκλεισε με πτώση 1,22% στις 1.377,51 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,42% στις 2.895,58 μονάδες.

Οι  επενδυτές διατηρούν τις ανησυχίες τους για τα δημοσιονομικά προβλήματα στις ΗΠΑ, παρά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση και το εμπορικό έλλειμμα.

Συγκεκριμένα, μειωμένο κατά 5,1% στα 41,5 δισ. δολάρια ήταν το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν το έλλειμμα στα 45,1 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Νοεμβρίου, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 και διαμορφώθηκαν στις 355.000, μετά από εποχική προσαρμογή.

Από την άλλη πλευρά, ο επανεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει μπροστά του το δύσκολο έργο της άρσης του αδιεξόδου μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο διχασμένο Κογκρέσο προκειμένου να αποφευχθεί ο επονομαζόμενος «δημοσιονομικός γκρεμός».

Οι μετοχές των Cisco Systems και McDonald’s ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με τις μεγαλύτερες απώλειες ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Bank of America και Hewlett-Packard.

Keywords
Τυχαία Θέματα