ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Το Άγιον Πνεύμα έκανε …ό,τι μπορούσε

Κυβέρνηση – κήπος όπου ανθούν όλων των ειδών τα λουλούδια και ικανοποιούν όλα τα γούστα των «ενοίκων» του αγρού, ανακοινώθηκε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Μοιρασμένα με ακρίβεια χιλιοστού τα ακριβά παρτέρια της σοβαρότητας και της αξιοσύνης, τα μεσαίας -σταθερής αξίας παρτέρια που έδωσαν παραγωγή στην προηγούμενη περίοδο και τα φθηνά παρτέρια από τα οποία επιμένει να ψωνίζει μεγάλο μέρος των λαικών στρωμάτων.

Το ευτύχημα είναι ότι τα υπουργεία που έχουν σχέση με την Οικονομία, την Ανάπτυξη, την Ενέργεια και την Εργασία, ανήκουν στην πρώτη κατηγορία παρτεριών, γεγονός που

επισημαίνεται τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικά η επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, εξασφαλίζει μια ομαλή συνέχεια στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία συνδυαζόμενη με τις απόψεις του για την ανάπτυξη, δίνει ελπίδες στον αγώνα εξόδου της χώρας από την ύφεση. Καθηγητής, στέλεχος της Eurobank και σύμβουλος των κ.κ. Σημίτη και Παπαδήμου στο Μαξίμου, ο κ. Χαρδούβελης είναι ένας καλός γνώστης των προβλημάτων και φυσικά ένας σοβαρός συνομιλητής για την τρόικα και τους δανειστές.

Μπορεί να μην αρέσει στα κόμματα που ακόμα επιμένουν να ευαγγελίζονται το «σκίσιμο» των μνημονίων, αλλά ποτέ μια χώρα δεν πορεύτηκε με…ευαγγελισμούς.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση αυτή είναι εκλογική ή όχι, η απάντηση είναι «και ναι και όχι». Όχι, αν τελικά βρεθούν από τις ανακατατάξεις του πολιτικού σκηνικού οι 180 που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο τυης Δημοκρατίας. Ναι, αν αυτό δεν συμβεί. Ο νέος κυβερνητικός μπαξές, έχει τα «κατάλληλα» πρόσωπα και τη γεωγραφική κατανομή που απαιτείται σε περίπτωση εκλογών. Και μεταξύ των «καταλλήλων», γνωστά πρόσωπα των τηλεπαραθύρων που «ανεβάζουν τα αίματα» των ψηφοφόρων που επιμένοπυν …λαικιστικά. Ντινόπουλος, Παπακώστα, Γιακουμάτος, είναι μια καλή …τριπλέτα για την εκλογική μάχη στη Β’ Αθηνών…

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, πήρε το «μερτικό» του, προβάλλοντας και μια σειρά νέων στελεχών, προερχόμενη μάλιστα από το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής «γεωγραφίας» των απόψεων που υπάρχουν στο εσωτερικό του.

Να μην ξεχνάμε, ότι…το ΠΑΣΟΚ είναι …παντού! Από εκεί προέρχεται ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στους ψήφους του στηρίζεται η σημερινή κυβέρνηση, έχει εν δυνάμει στους κόλπους του αυτούς που θα στηρίξουν όποτε «χρειαστεί» μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει μεγάλη μερίδα πρώην στελεχών τιου στην υπό διάλυση ΔΗΜΑΡ και φυσικά, έχει και τη μεγάλη «συνιστώσα» του όπως και δεκάδες χιλιάδες παλιούς ψηφοφόρους του, μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Original article: ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Το Άγιον Πνεύμα έκανε …ό,τι μπορούσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα