Νέα απειλή Ερντογάν στην Ελλάδα: «Καθίστε φρόνιμα, συμπεριφερθείτε καλά»

14:21 4/1/2023 - Πηγή: BankWars

Στους πυραύλους «Tayfun» και στις δυνατότητές τους αναφέρθηκε για άλλη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχωρώντας πάντως και σε μια αναδίπλωση σε σχέση με προηγούμενες δηλώσεις του και συγκεκριμένα για το ότι ο βαλλιστικός πύραυλος θα μπορούσε να πλήξει την Αθήνα «αν δεν ηρεμήσουν οι Έλληνες».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ ο Ερντογάν είπε αρχικά: «Δεν είχαμε εμείς πύραυλο και τώρα, που φτιάξαμε τον δικό μας, οι Έλληνες πανικοβλήθηκαν». Μάλιστα, υποστήριξε

ότι οι ελληνικές εφημερίδες έκαναν πρωτοσέλιδα για τον τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο και έγραφαν, όπως είπε: «Κοιμάστε, ο Τούρκος στέλνει τον “Tayfun” από τη Σμύρνη».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ανέφερε ότι ο «Tayfun» έχει εμβέλεια 510 χιλιομέτρων, ωστόσο συνέχισε: «Είπα στους συνεργάτες μου ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, πρέπει να το αυξήσουμε στα 1.000 χιλιόμετρα».

«Φυσικά, όταν μεταδόθηκε αυτή η είδηση, τι άρχισαν να λένε οι Έλληνες; “Θα χτυπήσουν την Αθήνα”» συνέχισε, αν και ο ίδιος είχε προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις τον Nοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ότι δηλαδή ο «Tayfun» μπορεί να χτυπήσει την ελληνική πρωτεύουσα.

«Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με την Αθήνα. Δεν αγγίζουμε αυτούς που δεν μας αγγίζουν» είπε ο Ερντογάν επιδιώκοντας να ρίξει τους τόνους, αν και για το τέλος άφησε την προειδοποίηση: «Καθίστε φρόνιμα, συμπεριφερθείτε καλά».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα