ΝΔ: Θα ψηφίσει το μνημόνιο παρά τις ενστάσεις 30 βουλευτών – Με διαγραφές απείλησε ο Μεϊμαράκης

Ολοκληρώθηκε, μετά από επτά ώρες, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Κατά πλειοψηφία αποφάσισαν, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εμφανιστεί συντεταγμένα στη διαδικασία της ψηφοφορίας για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, παρά τις έντονες ενστάσεις περίπου 30 βουλευτών.

«Όλοι οι βουλευτές αποφάσισαν ότι η ΝΔ, ως η παράταξη της ευθύνης και της συνέπειας, στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της χώρας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Επίσης αναφέρει ότι έγινε μια διεξοδική και γόνιμη συζήτηση για τη συμφωνία που έρχεται

απόψε στη Βουλή, οι βουλευτές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και «ακούστηκαν όλες οι απόψεις για το μνημόνιο Τσίπρα- Καμμένου».

«Κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι η ΝΔ δεν υιοθετεί τα πολύ επώδυνα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση, και δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να βελτιώσει και να θεραπεύσει τις αδικίες σε μια σειρά κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα για τους αγρότες», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

TO ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε ότι η απόφαση για τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία της νέας συμφωνίας με τους δανειστές θα ληφθεί πλειοψηφικά από τα μέλη της ΚΟ.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι διχασμένη, καθώς τουλάχιστον 30 βουλευτές ζητούν αποχή από την ψηφοφορία. Ανάμεσά τους ο Μάκης Βορίδης και ο Αδ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, με δεδομένο ότι στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες εκφράστηκαν δύο απόψεις -της υπερψήφισης και της αποχής- ξεκαθάρισε ότι την απόφαση που τελικά θα ληφθεί οφείλουν όλοι να την ακολουθήσουν.

“Όποιος διαφοροποιηθεί υπάρχει διαδικασία στον κανονισμό της ΚΟ και αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα γιατί αλλαγή ψήφου είναι αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ευρώπη”, ξεκαθάρισε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ στην εισήγησή του, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνεδρίαση της ΚΟ συνεχίζεται με τοποθετήσεις βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα