“ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟ” ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΑΝΤ-ΤΣΙΠΡΑΣ

23:37 6/8/2015 - Πηγή: BankWars

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου έθεσαν ως στόχο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησής τους, στην Αίγυπτο.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της δεύτερης διώρυγας στο Σουέζ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα

της 12ης Ιουλίου, καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει και μπορούν να ολοκληρωθούν αμέσως μετά τις 15 Αυγούστου .

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος στάθηκαν επίσης στην ανάγκη να λειτουργήσει το υπερ-ταμείο των 50 δισ. ευρώ, το οποίο επίσης προέβλεπε η συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω ταμείο αποτελεί, μέχρι τώρα, ένα από τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων, καθώς δεν έχει συμφωνηθεί ούτε πώς και ποιοι θα το «τρέξουν», αλλά και αν θα συμπεριληφθούν σε αυτό οι προηγούμενες αποκρατικοποιήσεις που είχαν προωθηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Επίσης συμφωνήθηκε να γίνει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η ελληνική οικονομία να ανακάμψει το γρηγορότερο δυνατό από τις επιπτώσεις της τραπεζικής κρίσης.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΑΛ ΣΙΣΙ

Η δραστηριοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρας με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στο Πειραιά, καθώς και σε άλλα ελληνικά λιμάνια.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ.

Συμφωνήθηκε τέλος, η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ

Σε ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας επικεντρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, κατά την οποία συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι επαφές των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο ενόψει της σύγκλησης της 9ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Οι δύο άνδρες, οι οποίοι συναντήθηκαν στο περιθώριο των εγκαινίων της νέας διώρυγας του Σουέζ την Πέμπτη, συμφώνησαν επίσης να υπάρξει την ερχόμενη περίοδο τηλεφωνική επαφή του Έλληνα υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας κ. Νόβακ.


Τέλος, επιβεβαιώθηκε η βούληση για υλοποίηση των έως τώρα συμφωνηθέντων κατά την αμέσως επόμενη περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα